minnen för livet ♥







Nu är verkligen sommaren påväg!

Nu känns det som om sommaren verkligen är påväg, imorgon ska det iofärsig regna. Men det är en dag och det måste regna ibland ;)
Lixom, 20 plusgrader är fett härligt och enligt dagens väderprognoser så kommer det att fortsätta vara såhär varmt ett bra tag framöver. SOFT!

Sommar och sol med bad i pool. Jag skulle vilja åka och bada i Strömmaren (strömmarn?) men jag vet inte om det är tillräckligt varmt än.. haha.

Iförrgår red jag ut med Kajsa och Nathaile, det var jätte härligt att rida en långtur i sommarvärmen. Galopp på vägarna och bara känna sig fri. Idag så ska jag åka upp till Eva-Karin och kanske rida en sväng, vi får se. Annars blir det väl bara städa och mysa :D

Nu måste jag ut med hunden och få i mig lite mat, ses senare :love:


Willow Smith - 21st Century Girl



Hennes nya singel. Asbra låt!


Uppsala hela dagen :)

Idag har jag varit med familjen i uppsala hela dagen, därav dålig uppdatering. (Kan inte säga att den är världens bästa, men den är bättre än förr.)

Vi åkte först till Gränby Centrum och kollade runt. Jag skulle leta vårjacka. Men jag kan inte gå själv och kolla, har aldrig kunnat det, hatar det. Så när mamma hade kollat klart på H&M så gick vi till Stadium, men där hade dom bara massa (som jag kallar det) prasseljackor :( Så jag hittade ingen jacka.

Sen åkte vi vidare till IKEA och käkade mat, ååh äntligen får man mat i magen.. huhu. När vi hade ätit färdigt så gick vi runt på IKEA och jag hittade ett lakan som jag ville ha, så det fick följa med mig hem från IKEA :P Mamma hittade lite stuff, men det orkar jag inte skriva vad det var för jag har glömt bort. Sen utanför låg det ett till Stadium, Skopunkten och Sportex (digga att alla började på S). Vi gick in på Stadium och Anton lillebror hittade lite fotbollsgrejsmojs så det köpte han. Sen gick jag och Tilde till Skopunkten och där fick det följa med ett par  röda skor mig hem :)
Dom ser exakt ut som ett par Converse, fast dom har inget märke på innersidan av foten och det står inte ALL STAR på hälen :P Aaaja, det är saksamma. Jag kanske inte har råd med äkta Converse, men dom är nästan likadana. Visst, dom äkta kanske är snyggare, men dom oäkta funkar lika bra för mig.

Bild på Skorna:

Tro mig, dom är snyggare i verkligheten.


Vårstädning.. eller?

Haha säger jag bara, HA-HA!
Fyfan vad kul vi hade idag Becca. Det har aldrig varit så kul i stallet som hon och jag hade idag ;)

När vi kom dit så började vi städa i stallet, det blev asbra och mycket större av att vi bara flyttade på en stor låda till ett annat ställe, nöjd! Sen när vi tog in Sally så borstade vi henne och gjorde henne dunderfin! Hon vart dunderfin också, min fläta vart snygg :cool:
Sen när vi skulle gå in i sadelkammaren och hämta träns och tillbehör till ridturen så när vi stod i sadelkammaren och jag skulle byta tyglar så hörde vi en smäll och prassel, det kunde bara betyda en sak.. RÅTTOR!! Becca och jag hann inte ens tänka innan vi stod vettskrämda utanför med en kratta i handen.. haha! Det borde ha sett roligt ut ;) Vi gick tvekande in många gånger och en av dom så såg vi råttan i en hylla och den var fet som en limpa :O Men tillslut efter en lång stund med darrande ben och dunkande hjärta så gick Becca in och hämtade träns, hjälmar och tyglarna.. MIN HJÄLTE :love:

När vi skulle ut och rida så gick det väl inte bra förrän båda hade kommit upp.. hehe. Hon blir så bråkig när hon inte får som hon vill, det blir så onödigt när man måste bli arg när det går så bra innan?
Hon gick fint och bra när vi red och vi filmade en rulig film, men den kommer inte få komma upp :)

Tack om ni tog er tid och läste allt, släng in en kommentar så gör ni min dag ^^ ♥


Vårstädning och rida på schemat!

Hejsan alla bloggläsare! oj.. nu lät jag lite som en wannabe. Förlåt!

Jag vet inte vad jag ska skriva.. hmhm.. kanske om vad jag ska göra idag? Ja, det låter som en bra idé.

Idag vid 11-tiden så kommer Becca till mig, sen cyklar båda vidare till Eva-Karin och där ska det vårstädas! Vi ska städa fint i stallet, sadelkammaren, mocka ur det vi hinner i hagen och kanske ska vi fixa alla hästarna fina också. Sen när allt det är klart så ska vi rida ut på Sally, båda två. Det kommer bli najs! Fast, en sak är tråkig, Becca har ingen kamera (hennes syster har den) och då kommer det inte kunna komma några bilder alls! :(
Vi får väl försöka få några mobilbilder som "FÖRE-EFTER" bilder :)

Vad tycker ni? Jag kanske kan göra ett inlägg där jag skriver om alla hästarna som finns på hennes gård. Sen så lägger jag upp bilder på hur det ser ut o.s.v. Ett inlägg om Österväga Gård, jag kallar gården så för det ligger i österväga och det är en gård :D


Blod, svett och tårar

Efter allt slit så är jag äntligen klar med hela designen! *Pust*
Vad tycker ni?


Nu, eftersom jag satt och skrev stjärten av mig om min åsikt om Pessoabett. Ni kan väl ge mer förslag på vad jag ska skriva. Så jag iaf får någon drivkraft att ens hålla bloggen ovanför ytan. Jag har faktiskt engagerat mig väldigt mycket, jag skriver att ni alltid kan ge förslag, men ni ger inget förslag alls. Hallå? Hur svårt är det att skriva om vad ni vill läsa om? Det är inte svårt. Varför har jag så många besökare som inte orkar skriva en kommentar om vad ni vill läsa om? Ja, om ni kommenterar om vad ni vill läsa om så blir det ju roligare för er.

Ni ska vara glada över att jag inte bryr mig, jag skriver lite då jag vill. Men om ni inte slänger in kommentarer då och då så får ni skylla er själva om det blir dåligare updatering :P
Sånt är livet, inte alltid som man vill.
 


Bloggtips m.m.

Det kanske uppskattas om jag lägger ut lite bloggtips på hur man kan designa en enkel blogg? Tycker ni det vore bra? :)

Såå.. vad ska jag börja "tipsa om"? Kanske lite små koder, jag kan lägga ut några gulliga animationer.

Skriv vad ni vill veta, så fixar jag det! ;)


Allt och lite till

Nu ska jag och mina två hundar gå ut och gå en promenad, så söta :love:

Glöm inte frågestunden, fråga på massa frågor!

Följ min blogg via bloglovin!

Och massa mer :D


Frågestund!


Nu blir det Frågestund!

Men kom ihåg, jag kommer inte att svara om det inte kommer tillräckligt med frågor :)


Några besökvärda bloggar :)

Här kommer några besökvärda bloggar som jag läser varje dag och tycker att ni också borde göra det! ;)

http://fjordyy.webblogg.se/

http://dressyrmupparna.se/

http://fotografamandi.blogg.se/

http://peernillapeersson.blogg.se/


Min åsikt om Pessoabett

Vad tycker jag om pessoabett?
Jag tycker att det är förjävligt! Jag har aldrig och jag kommer aldrig att rida med det. Varför? Jo, det ska jag säga er. När man rider t.ex. med ett pessoabett på en häst som är bråkig och man tror att det kommer funka med ett starkare bett på hästen, det funkar inte, ni behöver inte testa. Hästen blir bara mer bråkig och dummar sig för att den tycker att det gör ont om ni håller på och drar och sliter i munnen på den. Om den är bråkig och så när man rider, varför inte kolla upp hästen om den har några ryggproblem t.ex. eller sadeln skaver eller något sånt. Innan man byter bett på en häst och tror att det kommer funka med ett starkare så kan man väl kolla om hästen mår bra. Som Liza från Ponnyakuten 2, hennes häst studsa och stegrade hela tiden, men hennes häst hade ryggproblem. Om hon aldrig hade kollat upp det då, då hade det blivit värre, så snälla, innan ni förstör hästens mun så kan ni väl kolla om allt annat är säkert.



Förklaring på bilden ovan.
Ni ser ju själva. När man drar i tyglarna så trycks bettet upp i munnen på hästen och nackremmen pressar på hästens parti bakom öronen så det blir ett enda stort tryck. Ni förstör nacken med för mycket tryck och ni kan öven förstöra hästens tänder med för mycket slit. Detta kan även hända med ett vanligt tvådelat eller tredelat bett, men det är skonsammare för hästen med ett vanligt än med ett starkt bett.

Pessoabett och även Hackamore får absolut inte användas på ridskolehästar och av nybörjarryttare!


Ny Design!

Som ni kanske ser har jag gjort om lite här på bloggen, och äntligen så går det som jag hade tänkt :D
Headern är bara tillfällig, för jag tyckte den andra var ful och astråkig så den som jag har nu är bara en tillfällig.
En ny kommer inom kort.

Men nu ska jag åka till stallet och rida ut, så seeyaa! :D


Finn 6 Fel!

Någon av bilderna nedanför är redigerade med 6 fel. Vilken av dom? Vilka fel har bilden?
Vinnaren får ett pris, det diskuteras.





ointressant?

Nyss satt jag och skrev en lååång text.. och gissa vad som händer? Jo, jag råkar komma åt en knapp så hela sidan stängs ner. SKIT !#@¤-!?@!
Nu tänker jag inte skriva om den där texten, så ni får nöja er med en bild och förresten, texten va inte så intressant heller (x






dålig updatering ..

Jag har varit sjuk och där är förklaringen till den dåliga updateringen :P
Vad vill ni att jag ska skriva om?

Nu menar jag intressanta inlägg som lockar läsare, t.ex. mina funderingar kring .. blablabla o.s.v. :)

Kom gärna med förslag, för jag uppfyller dom alltid :D


stan idag !

Idag var jag på stan med Becca, köpte ett par jeans-leggins och ett par strumpor :)

Vi hade as-ruligt och tågresan hem var kuligast :cool: en unge pratade och sen bah: JAG VILL INTE!
*GAHAHAHAH* :bigeyes:


snyygg cheey.

Becca, du är min bästavän! ♥

Nu bjuder jag på några FAVORIT-BILDER på dig, bara för att du är fin!




   






ED being naughty and good

Här är några av ED-videosarna :)






Bildbomb #2

Okej, det kom 3 kommentarer. Men jag är så snäll så jag laddar upp dom andra bilderna ändå! ;)












(bilden blev bra, men ändå dålig :P)


































Sista bilden bjuder jag på ENDAST för att Becca var söt! :love:
Jag vet att min luva är stor, och att jag ser missbildad ut, men kommentera inte om ni inte har något vettigt att säga. Jag kan kolla upp IP-adresser.


~ tidsfördriv

kärlek
är du kär? - nä
har du dumpat någon? - japp
har du verkligen varit kär? - nej
har du sagt "jag älskar dig" utan att mena det? - kanske
är du rädd för kärleken? - tror de


utseende

hur lång är du? - 1.74
hårfärg? - mörkblond
stil? -  min stil
är du nöjd med ditt utseende? -  jag måste väl de..
 
är du mogen? - mogen nog för den här åldern

fritid

du har varit på läger? - ja
du skriver låtar/dikter? - nä
du spelar handboll/basket? - nej
du spelar fotboll/innebandy? - nej

du är ofta med kompisar? - för lite

du tycker om att
[x] kramas
[x] prata
[x] sova
[ ] gå upp tidigt
[x] lyssna på musik
[x] lyssna på musik i hörlurar
[x] vara på stan
[x] vara ensam
[x] vara med kompisar
[x] att vara kär
[ ] vara i skolan 
[x] vara hemma
[x] shoppa
[x] se på film

du är nöjd med
[/] din kropp
[/] din mage
[ ] dina ögon
[ ] ditt hår 
[/] din längd
[ ] din näsa
[ ] din mun
[x] dina ben
[ ] dina tänder
[x] händer
[x] fötter
[/] hela alltet
[/] ditt liv
[1x100000] dina vänner
[xx] din familj



still sick..

Eftersom jag fortfarande är sjuk så orkar jag nästan inte sitta vid datan, men jag gör det ändå.
Men då kanske ni kan vara snälla att ge lite tips på bra häst/foto-bloggar :question: :)

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva? Tips tack!

Juste, Agetti åkte ju i lördags.. Gud, jag kan inte tänka mig att jag aldrig kommer att få se henne någon mer gång. Det är en tanke jag helst inte vill tänka. Men jag får väl tänka positivt, jag tror nog att hon får det bättre hos Hanna än vad hon hade det i Upplanda. :love:
Klart jag kommer sakna henne, men jag vet att hon kommer få det bra :)


Bloggtävling hos JossanAmigo.blogg.se!



http://jossanamigo.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html




prosit? :s

Jag har varit sjuk i 2 dagar nu, hade migrän igår men det gick fort över.. idag är jag jätte förkyld och nyser, ja? var 2 minut kanske? :bigeyes:

Nu har jag kollat på Ponnyakuten och så dricker jag lite Bravo Juice och kollar på Brandy och Herr Morris ;P

Jag tänkte bjuda på lite mer bilder från fotodagen med cheeyoorna, men då krävs det minst 5 kommentarer till :)


Bildbomb!

Här kommer en STOR bildbomb från "fotodagen" med Lina, Alva och Becca :D























































Vill ni se mer bilder? Ja, då får ni ta och kommentera! :D


min fina lillasyster!


Min fina lillasyster Tilde ♥



RSS 2.0