Länka ett visst ord i inlägget

Fick en fråga hur man länkar ett ord eller en mening i ett inlägg. Det är busenkelt! Följ bara instruktionerna här nedanför så kan du det på ett smack! ;)

1. Markera ditt ord/mening som du vill länka genom att hålla in vänsterklicks-knappen och dra muspekaren över det du vill länka.


2. När du har gjort det, så ska du klicka på knappen som är bredvid en knapp som det står "HTML" på. Jag har ringat in vilken som du ska klicka på.


3. Om du har gjort rätt, så kommer det upp en liten ruta som ser ut så som på bilden. Då fyller du i själva sökvägen. T.ex. "http://ebbablomqviist.blogg.se/" Glöm inte att skriva HTTP:// i början och sen själva namnet, sen avsluta med ett --> / <-- som jag har gjort på exemplet.


4. Sen får du välja om man vill att den hemsida man klickar upp ska komma upp i en ny ruta/flik, eller om den ska komma upp där man är. Dvs, "ersätta" den hemsida man är inne på. Om ni fattar :)


5. Om ni har gjort rätt, så ska allt detta funka. Har ni gjort fel, så testa igen, annars får ni säga till vad ni inte fattar. LYCKA TILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0