Converse och förkyld

Idag har jag blivit Converse-ägare för första gången. Köpte mig ett par röda för 525kr på Stadium, det var 25% medlemsrabatt, så passade på!

Just nu har vi släckt alla lampor och tänt ljus, för det är ju Earth Hour så man måste ju vara lite miljövänlig.
Jag är för tillfället sjukt förkyld, nyser hela tiden och snorar som tusan.. inte illa va? Skulle inte tro det..

Håller på med en tjejs design nu, ska försöka bli klar med båda designbeställningarna så fort som möjligt. Så man kan lägga det lite åt sidan nu på lovet och vara med kompisarna, så man slipper tänka på att man ska bli klar så fort som möjligt. För det är då det blir slarviga designer = inte snygga. Nej, nu ska jag börja på designen!

/Ebba

Bloggar på..

Denna goa tjej som jag precis har gjort klart en design till har gett mig fina ord i respons för mina designer jag har gjort. Det ger en större självförtoende om att vilja fortsätta blogga och framförallt göra designer!

Har ni inte sett min design jag gjorde åt henne? Klicka på bilden nedan för att komma dit!

 

/Ebba (stolt)


Mer snö!?

Vaknade imorse, i hopp om att det skulle vara fint väder. Men såklart när jag tittar ut genom fönstret så är det ca 1dm snö.. typiskt mars-väder. Ska komma mer snö senare i veckan. Mindre bra.

Idag ska jag ut på äventyr. Mamma, jag och tre (?) syskon till ska till stan och luska runt. Ska kolla efter byxor och tvinga mamma att vi ska till Hööks. Vill köpa nya ridbyxor och en ny ridhjälm! Men har nog inte råd att köpa hela tjottahejtan idag. Så det blir nog hjälm som är viktigast ifall jag köper något.

Har precis blivit klar med en designbeställning. YEY! Tjejen jag gjorde den till vart iaf väldigt nöjd, och det glädjer ju mig, att jag iaf är bra på någonting ;)
Klicka HÄR för att komma till hennes blogg! :)

Nu ska vi åka! Hej med er.

/Ebba

Ebba duktig!

Idag har jag ägnat hela dagen åt att städa badrummet. Det har gått bra, fick fram en hel del dammtussar och annat äckelpäckel. Men nu är det rent och fint!
Har bara lite kvar som att få bort att kalk som har fastnat på golvet sen vattnet rinner ut ur duschen (det ska inte göra det, men det blev något fel när dom monterade dusch-dörren), så ska jag städa min hylla i skåpet och sen ska jag dammsuga under bänken :)

Nu tänker jag äta en välförtjänt pizza med ananas och bearneise på och kolla lite på Let's Dance, fast det är dåligt. Men ändå ;)

Ha det gött!

Snygg kille!



/Ebba

Blogg-fråga!

Vad vill ni se mer av på bloggen?

  • Hästar/ridning
  • "Mitt liv"
  • Hundarna
  • Skolan
  • Kompisar
  • Foto
  • Musik

Acepolls

More polls: polls & Surveys mikrolån Free online polls


LIVE MY LIFE och BOYFRIEND

Lyssnar på JB's nya låtar Live my Life och Boyfriend (länkar), dom e grymma och kommer nöta på dom ett tag till tror jag!

Här i Ö(de)-hus så regnar det, inte så himla kul. Jag som trodde att våren var påväg, icke sa nicke, för i helgen ska det snöa! Ska troligtvis ha hand om Boggie från nu på lördag tills nästa lördag (förutom tis och sön, då har Kajsa), Erica ska ju bort ;)

Jag kom på idag när jag satt på praoen, att jag har ju tre designbeställningar som jag helt glömt bort! Tur som var så var det en tjej som mailade tillbaka till mig hennes blogguppgifter som jag hade raderat (mailet raderade jag omedvetet) så nu ska jag sätta igång!
Jag ber så himla mycket om ursäkt för fördröjningen, men jag lovar att fixa klart så fort som möjligt!

Juste, jag praoar ju på Hemtjänsten i Österbybruk. De e rätt kul faktiskt! Alla goa, glada och pigga pensionärer som ska bjuda på det ena och det andra när man kommer. Skulle faktiskt kunna sommarjobba där, om jag får såklart :)

/Ebba

Oh my god! Klarar inte pressen..

.. av att INTE blogga! Känns så tomt :( Fr.o.m nu så är bloggpausen över!

Aja! Nu tänkte jag försöka börja på en ny design! Imorgon ska jag rida Mynte (red han idag också), ska försöka tvinga Jessica att ta med kameran och fota när jag rider :)
Sen har jag ju inga egna bilder, så lite trist att bara ha bilder på hästar hela tiden. Men de ska fixas! Håller på att sparar till en kamera ;) Fuffens kalluffens!

Brist på vad jag ska skriva, så kom med förslag på vad jag ska skriva!

/Ebba

bilder till erica

HejhoppgummiBÅT! (tänker inte skriva snopp, för det är så omoget..)

Här har du bilderna Erica, bara välja och vraka :)









Sådär, det var dom bilder som ser hyfsade ut (mitt face alltså). Dom är i 1000px format, därför dom är utanför själva "content" :)

Om du kan, ha gärna den här låten i filmen --> http://www.youtube.com/watch?v=0lYOUIDkjUA

/Ebba

uppdrag-nedräkning-sommarlov!

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se



Även om jag har en bloggpaus, så var jag tvungen att lägga in detta. Hur underbart är det inte att veta att det är så lång tid kvar? :)

Jag kommer kanske att slänga in något inlägg ibland. Men inte ofta, måste lägga mer tid på skolan just nu :p

/Ebba

bloggpaus!

Har varit så sjukt mycket på gång i mitt liv på sistone. Skolan, träning, stallet och kompisar. Har varit super dålig på att uppdatera, så har därför bestämt mig för en bloggpaus under en längre tid. För att samla ihop allt och börja om på nytt lixom!

Hoppas jag kommer tillbaka med ännu bättre blogglust, och ännu bättre uppdateringar!
LETS GO FOR BEACHSUMMER 2012!


/Ebba

omg, allt stämmer ju..

/Ebba

Träning på Boggie 5/3 2012

Idag tränade jag ju western på Boggie, gick fan hur bra som helst! Så jävla nöjd! *ursäkta mina ord, men är skit glad*

Vi red på en volt hela tiden, stor som liten och i båda varven. Se nedan på bilden som visar hur jag red.

Först joggade jag fram honom i låg form, denna gång gick det jätte bra från början, men Petter sa att jag är för försiktig i mitt sätt att visa vad jag vill. Så jag måste vara mer bestämd.
Sen travade jag och då gick det bättre i formen, han lyssnade mer på mig och ibland kände jag den där känslan som aldrig går att beskriva, den känslan som fick mig att börja älska hästar och ridning! Det är helt underbart..
Vi travade runt de två yttersta konorna och försökte få en sån rund och fin volt som möjligt. Vi lyckades!

Till galoppen, han gick inte lika bra i formen i början. Jag fick jobba honom mer, men efter ett tag lyssnade han mer, men inte helt 100. Sen övade vi på att speeda på på den stora volten två varv, och sen korta galoppen på en mindre volt runt den mittersta konan (blå linje) och det gick inte alls bra i början, men efter några rundor så gick det faktiskgt också bra!
Sen sa Petter "Jag kan gå ut en stund så du kan öva lite själv, för det är ju skönt att träna utan att någon tittar på" kände jag att han och jag kommer att komma bra överens, att jag har hittat rätt tränare! Inte många som har sagt så till mig, så det är skit bra det här, det kommer att bli skit bra.

Vi avslutade med lite busgalopp på volten, speed hela tiden och han tyckte det var jätte kul! Sen fick han en välförjänt avskrittning på 15 min och sen borstade jag honom i ca 20 min efter, han stod helt stilla lös i stallgången. Urmysig häst! :D

Röd = Snabb galopp

Blå = Långsam galopp

Orangea prickar = konor

 

/Ebba

Go to school..

Snabbt innan-skolan-på-morgonen-inlägg bara..

Nu ska jag fara vidare till skolan, har precis fixat färdigt mig och pluggat till so-läxan idag. Vid halv 1 far jag upp på min cykel till stallet och tränar på Boggie för Petter! Ha de bra!

bild i repris



/Ebba

PA3

Idag red jag ut med mina systrar Kajsa och Mathilda och Kajsas kompis Sarah, rolig ridtur ;) Kom hem för två timmar sen.

Nu har jag pluggat so, så nu sätter jag mig välförtjänt vid datan och kollar på Ponnyakuten 3!

soppa

Just nu sitter jag och äter mexicansoppa, asgött! Ska snart dra till stallet för att rida på Mynte, för se om jag rider inne eller ute, beror ju på. Men om jag rider inne ska jag ta med en skiva så jag kan lyssna på musik. Igår drog ju Petter igång musiken när vi red.. haha!
Red förresten på Boggie igår lite grann, det gick faktiskt förvånansvärt bra! Han förstod inte riktigt i början vad jag ville (jag ville att han skulle söka sig neråt och gå i låg form), men efter ett tag fattade han och då gick det super. Är faktiskt jätte nöjd! :D

Nej, nu ska jag äta klart soppan, det skulle bara bli ett kort, snabbt inlägg så då får de bli det! Vi hörs senare!

/Ebba

i'm gonna live my life!



Eller aa, hur blev det med det egentligen? Dagen har spenderats framför tvn i soffan och det har kollats på The Breakfast Club, super rolig film! Nu vet jag inte direkt vad jag ska göra, typ plugga till so-läxan som är på måndag.. låter vettigt. Men det kommer väl bli som alla andra saker jag bestämmer mig för att göra, dom görs alltså inte..

Imorgon ska jag i alla fall åka till stallet efter lunch och rida en tur på bästa Mynte ♥ Som det är nu så har jag ingen att rida med, men hoppas på att Kajsa ska rida Boggie imorgon så kanske hon kan följa med.

Nu ska jag kolla lite facebook (som vanligt) och fortsätta droga Far East Movement ft Justin Bieber - Live My Life! Vi höres :)

/Ebba

Vem är jag egentligen?

 
Hejsan Hoppsan!
Mitt namn är Ebba Blomqvist och det har varit mitt namn sedan den 8 juli 1997. Jag är 15 år och jag når mina 178cm ovanför havsytan. Jag lever och bor med min mamma och mina 3 syskon i en lägenget några mil utanför Uppsala. Sen bor min pappa bredvid oss med mina två andra syskon.
Jag har även två äldre systrar som har flyttat hemifrån. Så sammanlagt är vi 10 stycken.
Vi har två hundar, dom heter Mette och Madicken och dom är Golden Retrievers. Jag fastnade för hästar redan vid liten ålder för min mamma hade hästar tills jag var ca 4-5år tror jag. Jag har ridit på ridskola från jag var 9år tills jag var ca 11 år.
Sen dess har det varit fram och tillbaka med medryttarhästar och skötarhästar hit och dit. Men nu för tillfället rider jag på en Frieserhäst som heter Mynte och en quarterhäst/westernhäst som heter Citys Boggieboy, men kallas för Boggie. Mynte rider jag mest dressyrinriktat på då han inte är en så värst hopphäst eller så, ska få lära mig hur man kör och sånt också, så jag kan börja köra honom!ar.
Boggie rider jag främst western på, men ibland dressyr. Han kan det också. Har tränat en hel del sen i februari för våran första western-tävling nu om några dagar, vi får hålla alla tummar och tår på att vi sköter oss och att vi har kul!
 
Bloggen handlar om mitt liv, min vardag och min passion. Hoppas ni gillar det och stannar kvar!
 
       
 
/Ebba

Just get your ass back home

Har varit ute på en uppfriskande promenad med min bästa vän Madicken, min hund alltså. Haha. Idag har jag inte hunnit så mycket, vaknat, ätit frukost och varit ute på promenaden. Vi var ute och gick i ca 1 timme, så härligt i detta väder!

Nu sitter jag såklart vid datan och bloggar lite, facebookar, lyssnar på musik och kollar andras bloggar :)

Såg igår kväll att Gina Tricot's ridkollektion har kommit ut på deras hemsida. Hoppas bara att dom finns i butiken, för jag är riktigt sugen på en Piké och en vanlig långärmad, inte munkisen, den är för dyr ;)

Nej, nu ska jag ändra en sak på bloggen, så de så!

/Ebba

SUPRISE!

Jag skrev ju förr att jag hade en "överraskning" om Hästar och Skolan och en om det som står i inlägget under detta.
Den överraskningen om Hästar och Skolan gick igenom och nu är allt bestämt :D
Den överraskningen om det som står i inlägget under detta gick inte igenom, ebba ledsen.. :(

Det som var om Hästar och Skolan ska jag avslöja nu!
Det är så att jag ska börja träna westernridning för en rätt duktig westernryttare som har häst i Upplanda. Han heter Petter och hästen jag kommer att rida heter Boggie! Han har jag nog nämt här i bloggen förr.
Klockan 13.00 på måndagar fram till sommarlovet (som är i början av juni, 11-12 juni kanske) ska jag rida på Citys Boggie Boy, "Boggie". Ska bli kul att träna western, även fast jag har ridit det förr, men inte så avancerat. Bara lärt mig lite i grunder och så av syster som rider på Boggie och har gjort det i rätt många år nu, så ska det bli kul ändå och gå in djupare och lära sig mer om det! Boggie är en häst som är underbart snäll och vill en väl!

Den andra överraskningen då, den som det inte gick så bra om..
Det var så att en bekant till Petter, hennes syster har blivit svårt sjuk så hon måste ta hand om henne. P.g.a systerns sjukdom kunde hon inte ta hand om hennes Gotlandsruss längre, under tiden hon är sjuk, så Petter undrade om jag ville ta hand om henne, Lilla Elektra!
Elektra som hon heter är ett Gotlandsruss sto på ca 130cm. Snäll och go, inkörd och riden, är lugn att köra och gör inga dumheter. Jag skulle ha haft hand om henne under tiden då, men min mamma tyckte att detta innebärde för mycket ansvar (iomed att det ingår nåra in- och utsläpp i veckan, mocka, sköta och motionera varje dag osv) så jag var tvungen att tacka nej. Ioförsig så har min mamma rätt, eftersom skolan går ju före allt, men jag ville ju ha hand om ponnyn, eftersom det hade varit roligt och att jag hade kunnat visa att jag kan ta ansvar och prioritera saker. Synd! Men nu är det som det är.. jag kommer att få fler chanser här i livet :)

Oj, rätt långt inlägg. Men ni fattar förhoppningsvis vad jag pladdrar om ;)

Häst: Boggie | Foto: Kajsa | Kamera: Nikon D3000 | Redigering: Jag

 

/Ebba


:D chey

Jag har en till sak på g, hoppas hoppas hoppas hoppas att allt blir som det ska nu!!
Måste bestämma mig innan imorgon kväll och även ha pratat med mamma om allt och så.. hoppas på det bästa nu!!

/Ebba

hemma idag, igen

Riktigt jävla bra musik!



Hemma idag igen, mår inge bra alls.. har riktigt jävla ont i munnen, så just nu knarkar jag alvedon och penicillin för tillfället.
Inte så fint väder ute idag, lite grått bara. Just nu vill jag att den sista isen ska regna bort så man kan ut och rida på riktigt och inte bara gliiiiida fram. Inte lika kul.
På söndag ska jag ha Mynte, vi ska förhoppningsvis rida ut, jag vill de i alla fall. Det beror ju på om vi har någon med oss eller inte :) Ifall det är världens finaste väder, så rider jag ut själv om det ska vara så, även om ingen kan hänka på!

Nej, nu ska jag gå och äta frukost och ta alla (hela fyra stycken..) mina mediciner, 2 tabletter penicillin, 1 tablett duroferon (järnbrist) och 1 tablett alvedon mot da smärta.

Ha de gött!

/Ebba

RSS 2.0