Stallet nästa!

Igår var jag upp och red Saldie på dagen, jag red lite bomarbete som sedan blev till pyttehinder. Hon skötte sig galant på slutet! Sen på kvällen så åkte jag upp igen för att rida Silje, en stor svart häst. Lite fet, men inte lika fet som Saldie.
Erica var uppe i stallet då också, så hon följde med mig ut på en tur på Saldie med mig och Silje. Vi galopperade ganska mycket genom skogen och så kom vi ut på en äng och där fanns det små diken som vi hoppade fram och tillbaka. Den stora svarta gillade att hoppa dike, så hon vart lite stark på slutet, så min nacke och mina fingrar är totaldöda just nu. Direkt efter hoppet så drog hon ner huvudet och åt gräs.. hmm.

Idag ska jag också rida Silje, har hand om henne hela helgen för AC (fullständigt namn Ann-Cherie) är borta. Jag har ju också Saldie, så i helgen blir det att rida två hästar varje dag! :)

Idag står det hoppning på schemat med Saldie, och "dressyr" för Silje :P

Snygga Silje precis när hon kom till Upplanda :)



/Ebba

Bild-redigering

Min ursäkt till att det är dålig updatering på bloggen, är för att jag har fullt upp just nu. Tre dagar framöver har jag hand om två hästar istället för en, jag ska hinna vara med mina kompisar, mamma har fyllt år, mina hundar måste få komma ut på dom promenader dom måste, jag har "jobbat" hemma för att tjäna lite och massa mer.

Jag ber om ursäkt, men mitt "privatliv" går före bloggen, jag måste också få leva ;)
Men jag gör inlägg så ofta jag kan, så ni vet att jag lever iaf. Men jag har ingen stor blogglust längre, så vi får väl se hur det blir. Ni skriver ju aldrig vad ni vill läsa om, så det blir svårt att göra så ni får läsa något roligt.

Äsch, vill ni inte, så vill ni inte. Då skriver jag vad jag vill, men ni får inte "klaga" i efterhand isf :)

Bjuder på en bild jag redigerade åt Frida och hennes fina ponny Pinglan, en efterlängtad bild var det iaf!


/Ebba

Godnatt!

Det här blir nog sista inlägget för idag, så jag får säga godnatt så ses vi för fler inlägg och mer inspiration imorgon!

Bjuder på en bild jag satt och redigerade nyss,

Bilder/Foto: Lina | Redigering: Jag | Program: Gimp 2.6 (finns att ladda ner virusfritt och gratis HÄR)

/Ebba

Dålig bloggare!

Ja, jag vet att jag är en dålig bloggare just nu. Men jag har haft så fullt upp att göra saker som bloggdesigners till folk, rida, kompisar. Vänner och hästen går faktiskt före bloggen, men jag försöker så gott jag kan!

Ni får gärna ge tips om vad jag ska skriva (vet inte hur många gånger jag har skrivit detta? :S ) så jag kan ge er vad ni vill ha, om ni förstår.
Jag vill att ni ska tycka om att klicka in på min blogg, och läsa inläggen! Kom också gärna med förslag om du vill att jag ska förbättra något med designen, bloggningen, ja, allt!

Så, snälla! Ge förslag denna gång, så jag vet vad jag ska blogga om så ni får det bra :)

/Ebba

Sådär!

Äntligen, är jag färdig med allt!

Nu bara massa småsaker kvar, men det får bli någon annan dag :)

/Ebba

Förklaring!



Okej, man ser inte så bra. Men nu kanske du förstår vad jag menar med det jag förklarade så dåligt :)

Fast, nu kom jag på själv hur man kunde göra. Så nu behöver jag ingen hjälp :)


reparation

Bloggen är under reparation. Jag återkommer inom kort.

Lyx vs Budget!

Nu tänker jag börja, som alla andra bloggar, med "Lyx vs Budget" grejen.
Tänkte lägga upp alla möjliga saker som nästan är likadana, men det enda är prisskillnaden. Hope you enjoy!




Här har vi två par ridskor, nästan likadana. "Lyx"-skorna är av märket Glen Gordon och kostar 495kr och "Budget"-skorna är av märket CRW och kostar 589kr.

Nu när jag gjorde bilden och skulle kolla priset såg jag en märklig sak.. Lyx-skorna är billigare än Budget-skorna, så nu kommer den stora frågan..

Vilka skor skulle ni köpa? Dom billigare lyx-skorna eller dom dyrare Budget-skorna?


Hmm, en fråga?

Nu hade jag tänkt att fråga en fråga, till er som har Facebook och har upptäck den nya chatten..

Vad tycker ni om den? Bra eller dålig?



Behöver nämligen erat svar för att skicka in ett klagomål till facebook!

Tack på förhand!

Halt eller sträckt?

Lilla Saldie.. hon har lyckats antingen blivit halt på båda fram, eller så har hon sträckts sig diagonalt. När Erica och jag kollade på henne och sprang fram och tillbaka på stallplanen så syntes det i båda fram och lite på höger bak.
Igår så kollade en tjej som har en häst i samma stall på henne, och då tyckte hon att det syntes diagonalt, så vi får hoppas att hon bara har sträckt sig i en muskel eller något liknande, vi får hoppas på det bästa!

Som sagt, då kommer jag inte kunna rida på ett tag.

Iförrgår stod det hoppning på schemat, då hann jag börja hoppa ett hinder två gånger i trav, sen ville hon inte mer. Jag testade att trava med sadel, hon haltade. Jag travade utan sadel, hon haltade fortfarande.
Vi gick in och allt kändes helt *pangbomhighschaparall*.

Igår gick jag upp till stallet och Erica och jag skötte om henne, vi duschade och schamponerade henne så att hon blev fin! Det rann smutsvatten när vi sköljde ur schampot, så en dusch behövde hon ;)
Sen så fick hon stå inne en stund, sen tog vi ut henne i paddocken så hon fick springa runt där lite hur hon själv ville, men hon föredrog gräset längst kanterna.. typsikt Saldie.

Idag blir det ingen ridning för min del, inte ens upp och kolla i stallet och sköta om Saldie. För idag ska jag till Gröna Lund! Vi åker vid halv ett och kommer förmodligen vara borta hela dagen och kvällen. Så ett inlägg om dagen kommer imorgon!

Ni får ha det bäst, så kan jag åka alla karuseller jag åker åt er! Puss och kram :D

Vinn ett Schockemöhle-schabrak hos TLOP!



*Klicka på bilden för att komma till tävlingen*


Vinn ett schabrak hos Kyro Riding Gear!


*Klicka på bilden för att komma till tävlingen*

Fotografering

Sen mot kvällen åkte Emma och jag upp till stallet, vi hade tänkt en liten "porträttfotografering" på Saldie "och mig", men mest Saldie.

Finns väl inte så mycket att skriva, utan jag får väl visa lite bilder istället :) Hoppas ni kommenterar om ni gillade dom eller inte! ;)





..med eller utan text?


Saldie 16/7 -11

Jag började med att skritta en stund, kanske 5-10 minuter. Jag red olika ridvägar som rakt igenom, snett igenom, volter, volt tillbaka, halvt igenom, serpentiner m.m.
Sen tog jag tyglarna och började jobba henne lite i skritten, ställa henne i hörnen och gå på A och C volter i båda varven. Sen gjorde jag typ samma saker i skritt som i trav, jag jobbade henne på volter och mest i vänster varv då hon är ganska stel att ställa sig och jobba i.

Efter ett tag så släppte det och hon blev jätte fin i båda varven, när jag kände mig nöjd på hur hon jobbade så kom vi till galoppen. Jag vet inte om det är att hon inte kan eller om hon inte vill eller orkar, men hon kan verkligen inte jobba i galoppen, hon bara höjer huvudet och springer på. Jag måste kolla upp det där..

Som avtravning så gjorde jag lite skänkelvikningar (eller jobbade på det..) som snett igenom i båda varven två gånger i var. Sen skrittade jag som vanligt i olika varv som avskrittningen.

En sammanfattning på ridpasset: Hon kändes inte alls lika spänd som förr, och hon lyssnade mer på hjälperna i handen. Jag känner att jag börjar få kläm på det där med "tårna framåt-hälarna ner-foten bakåt" saken. Nu är det bara att jag behöver bli lite mjukare i handen och räta på mig mer.
Vad båda vi behöver jobba på, men mest Saldie, är att hon måste börja jobba i galoppen. Hon måste komma under sig och verkligen jobba med baken.

Detta ridpasset var ett av dom bästa hittills :)


assåå..

Ehhmm.. det är ju iaf endel människor som tar sin ork att ens kolla in på min blogg, så varför kommenterar ni inte om vad ni vill läsa?

Det är ingen ide om man bara klickar in, ser efter något nytt och sen klickar sig ut. Då är det inte kul att ens driva en blogg om det ska vara så, jag har lixom ingen lust. Jag driver denna blogg för att det ska vara kul, inte att man ska känna sig tvingad att lägga upp saker, och det är det jag känner mig nu.

Så, vill ni att den här bloggen ska fortsätta, så får ni gärna lägga in en kommentar att ni verkligen vill det. Annars slutar jag skriva här.
Skriv gärna också vad jag kan förbättra, och vad jag kan börja skriva om. Det blir ju roligare om ni får läsa sånt som ni tycker är kul, im'ma right?

Så, snälla! Lägg lite tid på mig för en gång skull, tack snälla på förhand!

En namnlogga och startsidan-knapp senare.

Nu har jag fixat en ny namnlogga och en "tillbaka-till-startsidan" knapp. Vart väldigt nöjd över knappen, då jag gjorde den på massa chansningar. Jag hade alltså ingen aning om hur man gjorde en, men jag testade, och det blev rätt bra resultat ändå ;)

Ska försöka på lite hjälp och tips till headern, men jag kommer göra den helt själv. Bara att jag kommer be om tips.

Ge gärna tips på bra bloggar som ger tips, eller om ni kanske kan ge mig tips på hur man gör en fin och enkel header i Gimp :)

8 juli - Min födelsedag!

Nu tänker jag skriva om min födelsedag som var i fredags, den 8 juli.

Jag vaknade på morgonen och fick min morgon-present av mamma, pappa och alla syskon. Jag fick 800kr att handla för på Hööks eller hos Cykel-roger (det är en cykelaffär). Sen på förmiddagen åkte jag upp till stallet och red ut med Erica, vi red en stund och det var ashärligt. Men rätt varmt ändå, så hästarna vart ganska svettiga.
När jag kom hem så sprang jag igenom duschen och sen var jag i full fart med att städa tills gästerna kom och det blev kalastajm!
Gästerna kom vid 6-tiden och jag fick mer presenter, av mormor fick jag: shower cream, bodylotion och en handduk. Av morfar fick jag två trisslotter, varav en vann jag 150kr på (YES!) och 250kr. Av Wera fick jag 200kr och godis, av Karin och Jenny fick jag ett presentkort på Hööks för 300kr.

Skitnöjd med alla pengar o.s.v. Nu ska det storshoppas på Hööks och spara dom andra pengarna, jag sparar nämnligen till en systemkamera :D


7 juli - Berkinge med Emma och Josse!

Nu ska jag skriva om vad jag gjorde i torsdags, den 7 juli. Jag var nämnligen i Berkinge!

Somsagt, jag var i Berkinge i torsdags. Med Emma och Josse, det hela slutade skit bra med tre blåmärken och skrattförbud, haha!
Har nog aldrigt skrattat, skämst eller gjort illa mig som jag gjorde då, och det vart ju ännu bättre när jag fick göra det tillsammans med dom där tjejerna. Jag fick lite solbränna och det är ju ett stort +!

Vi åkte först en blå rutschkana som hette "Virveln", den sög. Man fick ju dra sig fram, och om man inte gjorde det så stod man still, den sög helt enkelt.
Sen testade vi en gul rutschkana som man sitta i ringar i och åka, den ägde! Fyfan, vad roligt den var! "Forsränningen" som den hette, det var i den vi skrattade, skämdes och gjorde illa oss mest i. En gång när vi åkte så i sista kurvan så välte vi över och det var då jag slog i min fot och nu har jag värsta blåmärket. Haha, det måste iaf göras om! :D
Sen fanns det iaf en till rutschkana, den hette "Frittfall". Ni kan ju nästan lista ut hur man "åkte" den.. den var ca 32m hög och man stupade rätt ner och det gick satans fort, men jag vågade inte åka den. FEGPROPP NUMMER ETT!?

Aja, somsagt, det där måste göras om tjejor! ;)


Tillbaka!

Okej, nu är jag tillbaka igen! Har varit skönt med en liten bloggpaus och inte behöva tänka på att uppdatera något, bara varit hemma och vart i stallet, bara chillat helt enkelt! :)

Oj, jag har mycket att berätta om. Men om jag gör såhär, jag skriver om varje sak i ett inlägg så blir det inte så mycket i ett. Blir det bra? Äsch, skit samma, nu gör jag så ;)
Jag håller faktiskt på med en ny och fräschare design + en ny namnlogga som jag ska ha efter alla inlägg, den andra som ni kanske inte visste var bara tillfällig. Så nu kommer det att bli en somrig och snygg design (hoppas jag) :D


Bloggstyle.se

Jag är med i en tävling om att bli veckans blogg hos Bloggstyle.se! Var med du också ;)

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!

P.S. Det är en sjukt bra blogg som ger mycket information och hjälp till dig som behöver hjälp med din blogg. Mest hjälpsaker för dig som har blogg.se eller webblogg.se :)


Äntligen hemma!

Nu är jag hemma igen från en halvt rolig helg ;)

Jag har bestämt mig, och det blir en bloggpaus på ungefär en/två veckor. Ni får ha det bäst så lovar jag att jag kommer tillbaka med massa nytt! :D



Nu håller vi på och..

Nu håller vi på och packar här för fullt, snart ska vi äta lunch och sen drar vi hemåt! Hoppas ni har haft det bra där hemma, för nu kommer Ebba tillbaka och gör Örbyhus osäkert igen.

Förlåt för att jag har skrivit konstiga och helt ointressanta tidsinställda inlägg. Men jag har typ ingenting att skriva om. Så jag överväger bloggpaus ett tag när jag kommer hem, vet inte riktigt. Har typ inget att skriva om, så det blir nog roligare om jag slipper bloggen kanske en eller två veckor så jag kanske får tillbaka bloggsuget och då har jag nog ännu mer saker jag kan skriva om. Vi får se helt enkelt :)

Hejdå! :D


God Morgon!

(P.S. Tidsinställt inlägg, men jag försöker skriva som om det inte vore det. D.S.)

God Morgon! Vaknade ungefär nyss, idag blir det hemfärd från Hälsingland :'( Kommer sakna det så mycket, men jag hoppas vi kan åka hit igen någon mer gång och stanna längre. Nu var vi ju typ bara här i två dagar *tumme ner*

Jag har haft det bra här uppe, har jobbat och solat. Men jag har faktiskt saknat örbyhus också.
Jag har mest saknat Saldie, alla mina fina kompisar och datorn.. HJÄÄLP! tre dagar utan dator är ju rekord :O

Nej, nu ska jag äta frulle. Ni får ha det bäst!

Ikväll blir bloggen normal igen, jag är hemma och kommer updatera vanligt. Inga tidsinställda :)


Bördan att bli utpekad fast man är oskyldig.

Nu tänkte jag skriva lite tips om hur man får en blogg som folk vill läsa och som är intressant men inte tråkig. Nu är det inte direkt så jag känner för min blogg att den är intressant och inte tråkigt. Den är snarare ointressant och tråkigt. Men nu hjälper jag ER lite på traven :)

• Skriv hellre långa intressanta inlägg än korta och ointressanta.

• Ha bloggen riktad mot en sak, t.ex. som min blogg är en hästblogg. Istället för att ha en blogg som du pladdrar mycket i om alla olika saker, det är enklare att förstå för folk om det är en "källa" bakom bloggen.


• Uppdatera mycket och håll igång bloggen.

• För att få fler läsare så kan du fråga andra störra bloggare om du kanske får göra ett länkbyte, eller så kan du tipsa om din blogg. Har du facebook så kan du koppla din blogg till det. Det kan ge dig många nya läsare!


• Skriv inga förolämpade saker om någon. Om du t.ex. är arg på någon och skriver det i ett inlägg, nämn aldrig några namn. Du ska helst aldrig rikta ett helt inlägg på en öppen blogg om någon, skriv det hellre i en dagbok eller håll det för dig själv.

Så, lite tips. Jag skrev inte världens bästa, men det är dom här sakerna jag FÖRSÖKER tänka på :)


Bara ett telefonsamtal bort.

Nu sitter jag förmodligen i bilen påväg till Hälsingland.

Vi har det gött, äter godis och dunkar musik. Soft! När vi kommer fram kommer jag att packa upp allting och så kommer jag nog att bli tvingad att arbeta, dom ska bygga ut stugan och jag vill gärna hjälpa till. Bara man får lite MONEY för det också, inte kul att arbeta i gassande sol och man inte tjänar något på det.

Aja, ni får ha det bäst! Ger inte bort mitt nummer till vem som helst, men ni som har det så får ni veta att jag bara finns ett telefonsamtal bort. Bara att ringa eller smsa om ni vill något! :)


Hejdå Örbyhus!

Hejdå Örbyhus och hej Färila!
Nu drar vi upp till Färila i Hälsingland och blir borta i 3 dygn, ni får ha det så bra!
Förresten, jag har gjort massa tidsinställda. Så bered er inte på att det kommer att vara tomt här, nejni. Det kommer komma inlägg varje dag :D


olika bloggar

Nu tänkte jag "skriva" ett inlägg om alla bloggar jag läser/följer och varför jag gör det, enjoy dudes!

Ni får gärna ge förslag på andra bloggar som ni tycker är intressanta, eller om ni har en blogg som jag kan kolla in, skadar ju inte att läsa någons blogg. Ni läser ju faktiskt min, så man kan ju vara snäll tillbaka :)


Dressyrmupparna
- Jag följer Dressyrmupparnas blogg för att dom rider fantastiskt bra + dom skriver intressanta inlägg + dom har en bra uppdatering = många som vill läsa deras blogg.
Sen tycker jag att en sak med dom och deras blogg är coolt. Tänk att för ett år sedan så var dom två tjejer som startade en blogg för kul skull. Men nu är dom sveriges största hästblogg. Helt fantastiskt att det kan bli så på ett år!
En riktigt bra blogg, med mycket bra, intressant och roligt innehåll. Helt klart se och läsvärdig blogg!

Amanda Engman
- Jag läser Amandas blogg för att hon fotar bra, hon har en sjukligt fin foderponny som hoppar gudomligt och hon har en fin bloggdesign. En sak som jag länge har tyckt är jobbigt och irriterande med hennes blogg är att hon skriver ganska barnsliga saker och vissa hela inlägg. Ändrar du på det och skriver mer seriöst så kommer du få mer läsare tror jag :)

Linda Enarsson
- Jag läser Lindas blogg för att hon är en duktig fotograf och har en fin bloggdesign. Det enda dåliga med hennes blogg är att hon inte har världens bästa uppdatering, sen också skulle hon kunna skriva lite lite lite mer intressanta inlägg. Bättre uppdatering och intressantare inlägg resulterar med mycket fler läsare!

Sådär, det är dom dagliga bloggarna jag läser. Sen kan jag ju alltid kika in på andra bloggar lite då och då. Men inte lika ofta som dom jag läser dagligen :)


Kvällsdopp i sommarsol

Igår kväll bestämde vi oss för att rida ner till stenbrottet för att bada med hästarna, och jag kan säga att vi badade verkligen. Vi som red var jag, Kajsa, AC och Erica. Vi skrittade och travade lite ner barbacka till stebrottet och det var sjukt härligt, förutom alla myggor och flugor.. men jag såg faktiskt ingen broms och det är ju bara ren tur!

När vi kom dit så stod polisen där.. haha, undra vad alla andra ungdomar har hittat på nudå? Vad annars är polisen där för?

Erica berättade att hennes ungponny Gullan älskar vatten och att bada, men när vi kom dit så vågade hon inte bada om inte Erica gick före, så hon badade mest av alla kan man ju säga. Första gången jag badar med hästar, och det var sjukt härligt! När dom började simma så kändes det som om dom höll på att drunkna för att dom typ sjönk ner, speciellt lilla tjocka Saldie med en som väger rätt mycket på ryggen. Men hon klarade det, och hon tyckte att det var kul också! :D Allt dedär måste göras om, lungt!

Nej, nu måste jag gå och packa vidare så allt det är klart. Sen ska jag plocka ur och i diskmaskinen. Sen blire att skriva fler tidsinställda inlägg. Ni måste ju överleva! :)

mange makers.


En text till dig min kära vän.

Lyssna på den här låten medans ni läser.


För det första vill jag skriva att du är den underbaraste vän man kan tänka sig, du har allt det där man vill att en bra vän ska ha. Du får mig att le varje gång vi träffas och du är den som får mig att må bra.
När man är med dig får man vara sig själv, man vet att man kan göra bort sig, för det enda vi går om någon gör något pinsamt så skrattar vi bara. Kommer du ihåg den gången vi va och skulle baka muffins och degen blev konstig och istället för att grädda muffinsarna så gick vi ut och kleta på degen på kottar och kastade dom på rutschkane-huset. Minnen kallas det!
Vi har så himla många minnen så att det inte ens går att räkna dom, och du, det måste bli ännu fler.
Det här är kanske bara en tiondel av alla text jag skulle kunna sitta och skriva om dig. Jag skulle kunna skriva en bok, om just dig. Om allt du kan, allt du vill, allt du är. Du är en bra bästa vän.
Du är den som finns där när jag mår dåligt. Du är den som får mig på benen om jag ramlar. Du är den som får mig att bli glad om jag är ledsen.
Om du har det svårt eller behöver någon att prata med så ska du veta att jag bara finns ett telefonsamtal bort.

Du är utomordentligt förbaskaskat fruktansvärt jävla bästa vän! :love:




RSS 2.0