grym låt ♥
Notera att ni som kommer ihåg filmen "Air Bud", han som är tonårskillen i den filmen är en av huvudpersonerna i musikvideon ;)
 

Utveckling 2011-2012

 
Det här inlägget behöver ni inte läsa, men vill ni så varsågod. Men skriver det mest för att jag ska kunna komma ihåg och se sen i framtiden hur min ridning och utvecklig har blivit genom åren :)

Jag kom och tänka på en sak. Att min förändring i ridningen sedan December 2011 har förändrats enormt och jag har fått en helt annan syn på saker och ting i hästvärlden. Positiva saker, saker som gör att jag får motivation och VILL se framåt och att jag VILL bli bättre!
 
Jag menar, kollar ni på bilderna till vänster från December och på bilden från Augusti till höger så måste ni se skillnad. Det jag ser på December-bilderna är bara flängridning, Mynte är överallt och ingenstans på samma gång och jag detsamma. Lädrena är för korta, stolsits och bakåtvikt och händerna helt vikta. Sen går ju Mynte också i helt fel "form" (om man ens kan kalla det form..). Medans om man kollar på Augusti-bilden så har jag normala dressyrläder, inte alls bakåtvikt, händerna i rak position och Mynte går i bra form, det är meningen att han ska gå i lägre form på bilden då jag travade av honom.
 
Mynte är speciell att rida, inte världens lättaste. Varje dag har inte varit den lättaste, men vi har kämpat och skapat förtroende och nu har vi en relation som jag aldrig haft till någon annan häst, aldrig. Han är helt underbar och jag kommer nog aldrig att få träffa en lika underbar och speciell häst som honom.
 
"just stay, stay one moment more.
we'll make it through the worst, stay to make us worth.
just stay so we stay us."
 

Stay so we stay us

bloggpaus för min del..

Rider Mynte 19/08-2012

Filmen jag lovade från den 19e när jag red Mynte på ängen och min kompis filmade :)


Inte direkt världens proffsridning, inte heller en RGB-häst. Men han är underbar, och alltid lika rolig att rida! Så glad att jag började rida på Mynte ♥ Det bästa som hänt på läänge!

 


Rosa och svart outfit

 
 

hon vill vara du, hon skulle vilja ta din plats

 
 
 
Det bästa av dom bästa, fyfan vad bra svenska låtar är! Bättre än engelsktalande låtar. Men usch för kent, skit dålig musik. Men det här är så jävla bra!
 
 

Dag 6. Alla hästar i stallet

Ja, ett litet längre inlägg blir det här då! Försöker lägga upp bild på alla hästar och skriva lite kort om dom :)

Mynte - Valack f.2004 - Ägare: Matilda Dunell
Mynte är näst störst i stallet, han mäter 172cm i taket. Mynte är riktigt snäll och snygg att kolla på. Han är en gud att rida när det väl går bra och vissa dagar får jag nypa mig och fråga mig själv om jag inte drömmer.. är lycklig lottad att få ta hand om denna underbara häst ♥
 
Holiday (Holly) - Sto f.2005. - Ägare: Mia Fredriksson
"Holly" är störst i stallet och mäter 178cm! Riktigt fin häst att kolla på och hon är supersnäll och speciell.
 
Citys Boggieboy (Boggie) - Valack f.2000 - Ägare: Petter Davidsson
Boggie vet jag inte riktigt hur hög han är, men tippar på runt 155cm. Boggie är utbildad westernhäst och är riktigt fin när han väl går ordentligt! Boggie rider jag även på ibland, även han är en riktigt mumsbit att kolla på!
 
Come On - Sto f.2002 - Ägare: Johanna Melin
Come On är en hopphäst från Tyskland. "Jojo" och Come On passar riktigt bra ihop, tilsammans har dom vunnit många gånger. Dom hoppar dom högre klasserna runt 130-150cm!
 
 
Dumle - Valack f.(vet inte när han är född) - Ägare: Moa och Julia Ericsson
Dumle är en stor brun häst som är rätt stark i ridningen, men en väldigt fin dressyrhäst. Han rids ju främst dressyr, men hoppas då och då med för skojs skull!
 
Attakk - Valack f.2000 - Sommarhästsägare: Lilly och AC
Attakk är en av dom snyggaste shettisarna jag har sett i hela mitt liv. Han har en riktigt fin stam och travar som en gud! Lilly har honom över sommaren nu då, AC är hennes mamma :)
 
Skogssköna Silje - Sto f.1997 - Ägare: Ann-Cherie Holmberg
Silje är en väldigt speciell häst, red henne förr men slutade efter jag kände att hon inte var min typ av häst och vi passade inte helt enkelt! Hon gör gärna ett bocksprång eller två om hon blir sur ;)
 
Ebba - Sto f.2005 - Ägare: Angelika Lundell
Ebba är ett riktigt fint dressyrsto, underbar häst som går i form överallt, närsomhelst! Hoppa kan hon också. Skulle vara riktigt kul att testa rida henne ;)

 
Och då till dom hästar jag inte har någon bild på!
 
(Ingen Bild)
Lillen (Lillis) - Valack f.2008 eller 2009 (tror jag) - Ägare: Johanna Melin
"Lillis" som han kallas är en unghäst på 3 eller 4år. Han har ett gott psyke och är riktigt fin, lovande häst för framtiden. Älskar hans underbara ögon! Snäll och speciell kille kan man säga.
 
(Ingen Bild)
Tapper Launcher - Valack f.1999 - Ägare: Nathalie Söderlund
Tapper är en travhäst men rids som vanligt av Natta. Han är brun och väldigt skygg, men om man får låta honom ta sin tid, så är han riktigt mysig av sig och man kan stå i timmar och klia på honom!
 

inget du sa va nånting bra, inget du va ville jag va.

Har sminkat mig nu, snart ska jag fixa nån fläta i luggen. Har inte bestämt mig riktigt än ;)
 
Igår var första skoldagen avklarad. Helt chill, bestämde lite grejen och fick lite lappar. Men förövrigt så har vi världens sämsta schema.. aaaaaah vad arg jag blir! Tis- tors- och fredag är dom två sista timmarna matte och no. Kul!? nej.. sen har vi HK på måndagar också, mysigt!? nej.. det ska va kul och gå i skolan, minst en dag chill kan dom väl ta in?
 
Skit samma, går över till nästa grej. Igår red jag Gullan, det gick väl hyfsat bra :) Hon har ju fortfarande ont så hon vill inte riktigt jobba på rätt sätt, men lite gick ju. Sen red jag Boggie också, har hand om honom tills på fredag för Petter är i Danmark. Boggie gick skit bra att rida, han lyssnade mina hjälper. Jag gjorde lite ökningar och minskningar, byten på 8-volter och det gick galant, han gick som en klocka genom ridpasset och sen så joggade jag av honom i låg och rund form.
 
Det var allt för mig,idag, vi ses snart igen. Hahah, hejdå ;)
 

Dag 5. Favoritbilder jag tagit

             
Okej, jag hade seriöst inga bilder jag hade tagit. Så det fick bli två bilder på en otroligt saknad ponny! Det är Saldie som pryder bilderna, en c-ponny jag red förr. Otroligt fin och snäll ponny!
Den första bilden har min "vän" Emma Winterhall tagit, och den andra bilder har min kompis Alva tagit :)
 

Dag 4. Det här är jag bra på

Haha, det här är nog det svåraste man ska skriva om.. vad man själv tycker man är bra på? Lite macho att sitta och skryta om vad man är bra på, men ni får väl ta det på samma vis som när ni själva sitter och tänker/skriver/pratar om vad ni är bra på, alla gör väl de? ;)
 
Jag personligen tycker att jag är väldigt mjuk i handen, kanske inte lika mycket när jag rider Mynte eftersom han och jag inte har för det första "lärt känna" varandra än, har absolut inte hittat alla knappar, men några. Sen också för att han är sjukt mycket häst och ganska stark emellanåt. Jag menar, sitt själva och rid ihop 700kg häst på ett bra vis? Får beröm av folk som tycker jag rider Mynte väldigt bra för att inte väga så mycket, 638kg mindre än honom om jag ska vara korrekt.
Men tillbaka till saken, jag är mjuk i handen. Sen tycker jag också att jag har en hyfsat bra sits. Emellanåt skiter sig allt och jag tänker bara på hästens form, sen byter jag och tänker bara på min sits och hållning.Jag kan inte tänka på alla små saker på samma gång!
 
Det var nog allt! Kram på er ♥
Kommentera gärna, det skadar ju lixom aldrig :)
 

Westerntävling i Dannemora 12/8-2012

Kom på att jag hade det här inlägget låg och skräpade i utkast, så får väl publicera det eftersom ni inte än har fått veta hur det gick på tävlingen med Boggie! :D

Den 12e gjorde jag ju som sagt min första tävlingsdebut i Western! Red 5 klasser, varav 4 blev jag placerad i. Är super nöjd och stolt över mig och Boggie som red igenom allt utan att glömma bort vägarna eller så. Jag kom 2:a i Reining, 3:a i Western Horsemanship, 5:a i Western Pleasure, 7:a i Trail och 12:a i Western Riding, så placerad blev jag i alla förutom Western Riding. Så jag plockade med mig 4 rosetter hem :)
 
Jag är jätte nöjd över våran första tävling någonsin! Det jag kunde ha gjort bättre är att fått honom mer i form i alla klasserna, men mest i Western Riding och Horsemanship:en. Annars, prima kalasbra!
 
Vi gjorde ett fail också.. haha, i Trailen så skulle man gå över en bro och efter den så låg en bom, så det var ett litet mellanrum mellan bron och bommen, där skulle hästen gå med ett framben och ett bakben när den gick igenom. Boggie var så rädd för bron så han tvekade först, men sen gjorde han världens jumbohopp över båda! Haha!
Över kom vi, men inte på bästa vis ;)
 
Kommer bilder snart från tävlingen så fort jag laddar över dom från kameran :)
 

5 saker ni kanske inte visste om mig?

- Jag har världens sämsta humor, skrattar alltid åt allting. Men ändå har jag jätte svårt att skratta åt saker som verkligen är roliga..?
 
- Jag kan äta iprincip allting, förutom broccoli. Euuww..
 
- Jag är rädd för alla sorters höjder, vågar inte hoppa högt med varken häst eller ponny. Men försöker ändra på det varje gång jag hoppar!
 
- Jag är en trogen läsare av dressyrmupparna, har läst deras blogg sedan första start!
 
- Jag är en av få som fortfarande har Nokia, haha.. blir jobbigt tillslut med alla kompisar som har iPhone och så kommer jag med en mobil som man inte ens kan ha låtar eller mer än 2 bilder på för att minnet inte räcker.. (y)
 

pallar inte bry mig mer, allt är upp, allt är ner.

Oj, glömde bloggen igår. Förlåt för det! Ska försöka blogga så mycket jag kan nu! (hur många gånger har man inte skrivit/sagt det..)
 
Imorgon börjar skolan.. det här sommarlovet är det enda som har gått såhär fort, tror inte det blir det sista som går fort. Jag kommer ihåg när man var liten och mot mitten så kände man "kan inte skolan börja nu!?". Inte direkt så jag känner nu, hade gärna velat ha en eller två veckor till.
Från och med imorgon till fredag har jag hand om Boggie, ska planera vad jag ska hitta på med honom.. han ska iaf få vila fredagen och någon till dag eftersom han ska på träning hela helgen :) Veckoplaneringen kommer upp på bloggen!
 
Iförrgår till igår så sov jag hos Becca, och nån timme efter vi hade vaknat så drog vi iväg till stallet för att rida Mynte. Hade inga ridkläder med mig så snodde hennes (alldeles för små, byxorna slutade mitt på smalbenet.. haha!)
Ridpasset gick bra, jag red på vallen och det blåste lite smått och han ville hem till kompisarna. Men stundvis så gick han fint och i perfekt form. Annars går han antingen för högt eller som en makaron. Becca var med och fotade lite med iPhonen, hon filmade lite också. Bilderna kommer idag och filmerna imorgon!
 
Nej, nu ska jag sluta skriva och lägga upp bilderna istället. Kanske komma på något Designtips. Har ni något ni undrar över hur man gör när man designar på bloggen? Skicka en kommentar så fixar jag det :D

Vadå? Nej, jag vill verkligen inte ha den här hästen..

 
Tänk om man hade pengarna, då skulle jag slå till direkt på en fin häst. Till exempel den här, helt såld! Kolla steget och tekniken! Mums.
 

Dag 3. Det här behöver jag träna mer på

Vad jag behöver träna mer på är att få tillbaka mina ben + få ner hälarna. Sen också att jag måste sluta flänga med benen i dressyrläder. Jahapp, inte så mycket att skriva om det, bara de jag behöver träna på just nu!
 

Dag 2. När & varför jag började rida

- När började jag rida?
Jag började rida på ridskola när jag var 9 år, alltså för 6 år sedan. Det var första gången jag red på riktigt. Den ridskolan hette Gimo Ridskola och ligger då i Gimo. Jag trivdes väldigt bra där och jag red där tills jag var 11 år och slutade pga. ekonomiska skäl. Innan jag var 9 år och började på ridskolan så hade jag följt med min syster och ridit och så, men inte "på riktigt".
 
- Varför började jag rida?
Jag var helt enkelt galen i hästar redan i liten ålder!
Nej men, min mamma hade häst tills jag var kanske 5 år. Redan då visste jag att jag skulle köpa häst när jag hade råd och att jag ville börja rida så fort jag kunde. Jag började då som sagt på ridskola och red där i 2 år, sen slutade jag och började rida på olika ponnysar i stallet här hemma. Nu står jag här med världens finaste medryttarhästar i händerna och har möjligheter till allt varje dag. Jag är lyckligt lottad ♥
 
Jag och ridskolehästen Lukas som numera lever i himlen.
 
Jag och ridskolehästen Rolf Hårfager "Roffe" som jag inte vet vart han finns!
 
B- eller C-ponnyn Goldie som min syster skötte om, hon stod i stallet här hemma. Jag fick rida henne några gånger och blev helt kär! Så himla pigg, het och dundersöt ponny!
 

Dag 1. En bild på favorithästen

Jag har två favorithästar, kan inte välja mellan någon av dom. Det blir en bild på Boggie och en bild på Mynte!
 
Mynte ♥
 
Boggie ♥ (ps. gammal bild)
 

30 dagar's häst-listan

Tänkte köra en sån här "30 dagar's lista" som är lite mer åt häst hållet. Ska försöka hålla mig och göra en varje dag som det är tänkt att man ska göra, men ibland glömmer man ju.. haha! Börjar med den första idag!
 
Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Det här behöver jag träna mer på
Dag 4. Det här är jag bra på
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
Dag 10. 5 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst du älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Min högsta dröm
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
Dag 20. 5 saker du inte visste om min häst
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Bästa youtubehästklipp
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Mina dåliga/bra sidor
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning

NU KÖR VI!!

Nu åker vi ifrån stallplanen (troligen, det här är tidsinställt) och far mot Dannemora för att tävla!
 
Jag rider 5 klasser. Först Western Horsemanship, sen Western Riding, Pleasure och Reining. Sen är det en lunchpaus och sista klassen är en Trailklass. Nu hoppas vi på att det här kommer gå bra och att vi inte glömmer att andas och HAR KUL! Jag skriver så fort jag kommer hem om hur det gick, I PROMISE! Kommer nog att slänga mig till datan direkt ;)

Boggie har ju en tendens att inte vilja gå över broar och bommar..
 
Väldigt gammal bild på mig och Boggie, ser inte ut som jag. Men glad var jag iaf!
 

Scary monsters and nice sprites

Hejsan, sorry för dålig bloggning igår och iförrgår. Snarare ingen bloggning alls. Har inte orkat med den lilla tiden som fanns kvar av dagen :)
 
Igår tränade jag på Boggie (som vanligt) och det gick super! Just nu är det bara framgångar och det går bättre och bättre för varje dag. Vi tränade slidestops, rolebacks och byten. Han gjorde 4 raka byten på raken, skit bra rolebacks och klockrena slidestops. Vi tränade lite på spinn också, efter ett tag så "fattade han grejen" och det gick bättre än förr!

Det känns som om han har börjat lita på mig nu, så det är bara bra. Jag är förresten lite nervös inför söndag, eftersom vi märkte nu igår att vi har tränat på fel Reining-mönster.. oups! Men vi ska träna på det rätta mönstret idag så vi hoppas att det fastnar tills söndag :)
 
Nej, nu ska jag slita på mig stallkläderna och trampa upp till stallet för träning. Vi ses! Mer bloggning när jag kommer hem :)
 
 

Topjumpers.blogg.se

Tänkte tipsa om en skitbra blogg! Nej, den här bloggen ska jag börja blogga på med två andra tjejer. Evelina Bohlin och Johanna Wachsmann! Jag kommer förstås fortsätta blogga lika mycket här som på Topjumpers så bli inte ledsna ;)
 
Header är på G, har inte haft tiden till att fixa just nu. As mycket på g och jag har fullt upp :)
 
Checka in på --> HTTP://TOPJUMPERS.BLOGG:SE/
Och glöm inte att fortsätta följa mig här också! :)
 
 
 

fanfanfanfanfan..

Skit! Casall är skadad och inget OS för Roffe, jag som hoppades på guld till Sverige idag.. aja, shit happens!

Träningen på Boggie igår!

Igår tränade jag på Boggie inför tävlingen på söndag. Hela ridpasset kändes bra och jag är mindre nervös nu. I början var han motsträvig och ville inte riktigt, men efter en lång "framridning" gick det bättre och bättre.
Vi tränade lite på galoppbyten från båda varven och Mia var där så hon hjälpte till lite, det gick väldigt bra men han byter fortfarande till korsgalopp från vänster till högergalopp, hur vi än gjorde. Så vi tror att det sitter i Boggie, att han ont någonstans eller om det är att han inte orkar byta vet inte riktigt, men något är det.
 
Får hoppas att det släpper, så jag får mer "poäng" än massa minus pga bytena.
 
Gossehästen då ♥
 
 

H J Ä L P ! ? !

Behöver lite hjälp om vad jag ska skriva för inlägg, det handlar ju om vad NI vill läsa ju. Så kom med massa förslag om vad jag ska skriva för inlägg så fixar jag tidsinställda och direktpublicerade inlägg!

Skulle hjälpa mig så mycket, och roligare om ni får läsa det ni vill. Så jag inte bara publicerar massa strunt ;)

KOM IGEN NU!

Ebba Dissar

Jag tänker kortfatta mig lite, jag tänker DISSA att det här jävla svenska vädret! Det har varit ytterst få dagar den här sommaren då det har varit sol, varmt och badväder. Sen tänker jag också DISSA att skolan börjar om 10 dagar.. det är ju ingenting!
 
Så.. DISS till svennes sommarväder och DISS till att skolan börjar om 10 dagar!
 
Om hur många dagar börjar ni i skolan och vilken klass börjar ni i? :)
 
 

Ännu mer bilder!

Nikon D60 - 18-55mm
 
Ännu mer bilder, orkar inte förminska dom till 700px. Så ni får stå ut att vissa blir lite brusiga! Vad tycker ni om bilderna?
Haha, bild nummer på är fail! Vi skulle ta oss upp, eller nej, Becca skulle ta sig upp på rundbalen på 10 sekunder (självutlösartiden) och rundbalen var blöt så det resulterade i att hon gled ner och jag försökte hålla kvar henne.. haha!
 

2012 bucket list - live in the usa.

 
 

Allt och inget som rubrik!

Nikon D60 + 18-55mm
 
Har varit ute på en åker idag och fotat med min käre vän Rebecca! Vi försökte också ta oss upp på en rundbal på 10 sekunder, eller hon försökte, jag stod redan där uppe och skrattade ihjäl mig.. hehe!
Vi har också cyklat runt på en åker nu på kvällen och klivit igenom diken med cyklarna, rejsat på grusvägar och allt sånt där onormalt som ingen annan gör. Nu sitter vi vid datan och har bakat chokladbollar för andra gången idag, fett med fett jao.
 
Imorgon ska jag träna på Boggie, hoppas på bättre tider och att han ska gå så bra att tävlingen inte är ett skit och att vi kommer ta hem hela skiten. Även om det är en liten nybörjartävling, så är det ändå den första för mig, i hela mitt liv. Så ja, jag är pissjävlaskitbajsahelvetes nervös. Hoppas på det bästa och att Boggie sköter sig!
 
Det var allt jag har att säga, nej juste.. KOLLA IN MIN ANDRA BLOGG MED EVELINA OCH JOHANNA; HTTP://TOPJUMPERS.BLOGG.SE/ :D
 
 

Världens finaste hund ♥

 
Fotade vovven idag, jag må säga att bilderna blev asbra för att vara ett 18-55mm objektiv och typ första gången jag fotar "porträtt". Hur tycker ni att bilderna blev? :)
 

Inspirerande - Cher Lloyd

 
 

Hej allihopa!

Slänger in ett snabbt inlägg nu innan jag ska ut och gå med vovven, ska fråga om jag får ta med kameran ut så kanske jag tar lite bilder. Vi får se hur det blir!
 
Har inte varit hemma på 5 dagar så uppdateringen har varit helkass av mig! Nu är jag tillbaka och efter min promenad ska jag fixa en sista sak av min design, sen är den klar! Sen ska jag bara fixa en design åt min andra blogg med Evelina och Johanna, så ska vi börja blogga på den. Tjooohooo!
 
Hejdå på er!

Justin = extra snygghet = allt man kan tänka sig ♥

 
 
 

RSS 2.0