so put your hearts in the air

Igår var jag i Strömaren med Lina, Alva och Becca. Vi hade så jädrans roligt.. vi solade, badade, åt jordgubbar och skrattade mycket! Gud, det måste göras om :)



Snart så ska jag åka upp och rida, det kommer vara typ lika varmt hela dagen till ungefär klockan 23.00. Då kan jag inte åka upp och rida. Så det får bli nu :)
Några tips på vad jag kan göra? Har inga ideer alls, ge bra tips nu på bra ridövningar! :D



here i come..

.. HÄLSINGLAND! :D

Åååh, världens mysigaste ställe att vara på i sverige.. längtar som tusan! Jag åker imorgon (på fredag) och kommer hem på söndag (n) Vill vara där längre men mamma jobbar så hon måste hem.
Det betyder att jag lovar att göra massa tidsinställda inlägg, jag lovar! Då får ni pressa om vad jag ska skriva om, annars blire en bloggpaus på 3-4 dagar. Ni bestämmer, ge mig förslag och ni får kanske ca 10-15 olika inlägg, eller bloggpaus på 3-4 dagar :)

Det kan vara precis alla möjliga förslag, nu tämjer vi på gränserna och gör min blogg till en allt-o-alla blogg för 3 dagar. Ge alla förslag, mellan himmel och jord, jag skriver om allt! :D

Nä, nu vart det här inlägget tråkigt. Så jag publicerar det och skriver ett annat om vad jag gjorde igår :) Hejdå!


Sommarväder!

Vaknade av solen i ögonen, sprang till datan och kollade vädret.. ska vara sol hela veckan, Häärligt! :D

Nu ska jag gå och äta frukost sen begär jag, pappa, Fanny, Anton och Tilde oss till Gräsö för att hälsa på pappas kompis Salomon och hans tjej Mia. Hon har måånga hästar och hennes barn har kommit till SM med hoppning tror jag :)
Sen ska vi eventuellt åka vidare till farfar och Ingrid (min låtsas-farmor) och hälsa på dom om dom är hemma, annars åker vi hem efter vi har hälsat på Salomon.

Hoppas ni får en bra dag, så hörs vi sen. Hejdå! :D

Jag kan bjuda på en bild jag fotade på Alva med hennes kamera, pappa tyckte att den var fin (a)



Wiihooo! :D

Bara 11 dagar kvar tills jag fyller år.. och högst upp på önskelistan är en Canon EoS 1100D! :D

Bara hoppas att jag får den .. ^^

En avramling senare..

Det blev bara ett ridpass idag, inte två. Jag kan nog berätta varför.
Först så hämtade jag henne från hagen, fixade iordning henne och så gjorde jag även små knoppar! Hihi.. dom var inte fina kan jag säga. Hon har för lång och tjock man, och jag vill inte klippa den så som jag vill heller, det är ju trotts allt inte min häst.

Jag tänkte rida barbacka, och så fick det bli. Jag skrittade fram några varv och "kände" på henne, hon kändes väldigt ivrig, spänd och busig. Jag travade kort trav en stund men hon bara tog tag i bettet och lyssnade ingenting, och så smart som jag är så tänker jag "Hon kanske blir tröttare om jag galopperar några varv.." så jag tog tag i henne och började galoppera. Hon drog upp huvudet och jag tappade balansen och ramlade av. Där låg jag helt livlös och var nära döden.. ehehe..
Lite överdrivet kanske? Nej ni, jag gjorde som tur va bara illa svanskotan och mitt pekfinger, har nog stukat fingret och svanskotan är det ingen fara med. Bara öm.

Imorgon ska jag bort och då blir det också bara ett ridpass, men på onsdag ska jag rida två pass, tänkte hoppa lite och tänker fråga om nån kanske vill rida ut. Vi får se :)

Ni får ha det bra nu, så fortsätt att kommentera och besök :D Blir bara gladare för varje gång jag loggar in och ser den vackra statistiken, fortsätt såhär! Ni är f*n guldvärda allihopa :love:


Rida!

Nu ska jag ta mig upp till stallet och rida, ska rida nu och senare ikväll. Har bestämt att dom veckorna jag har Saldie ska jag rida två pass om dagen 3-4 gånger i veckan och ett pass om dagen 3-4 gånger i veckan. Den där satans magen ska bort! Usch, får börja intervallträna en gång i veckan också. Ut och galoppera och klättra i skogen ska det också bli.

Har ni några tips på hur man får bort en tjock mage på en ponny snabbt och enkelt? Då får ni gärna slänga in en kommentar! Har redan fått ett bra tips från Amanda som jag ska börja med :)


Bosse och Lotta!

Idag åkte jag med mina tre småsyskon och pappa till ett ställe utanför Östhammar som heter Kallerö. Där kan man bada och fiska.. men vi åkte dit för att fiska. Med mycket tålamod och en burk räkor så fick vi, eller rättare sagt JAG napp TVÅ HELA GÅNGER på ca.. hmm.. 3-4 timmar. Två små fiskar som var max 5cm långa och dom hette något konstigt som jag inte minns vad, men namn fick dom allt. Dom fick heta Bosse och Lotta :) Fina fisken de ;)

Sitter och funderar på vad jag ska skriva för inlägg. Kommer inte på något..
Ni kanske kan hjälpa mig? Snälla! Skriv vad du tycker är intressant, vad som helst! Måste hålla bloggen på stadiga ben vettni'! Skriv, nu! :D


nothing is seriously.

Inget seriöst inlägg på länge, nu får jag ta och skärpa mig!
Men det enda problemet är att jag inte vet vad jag ska skriva, har bloggtorka i skallen. Men jag har en ide, jag kan skriva om de jag helst hade velat någon annan skrev på sin blogg, sånt som jag tycker är intressant. Men ni får inte veta vad, om ni inte läser såklart. Eller..

Jag kan skriva ett inlägg om vad jag tycker är intressant att läsa sen ikväll.. datan dampar så jag kommer inte kunna att skriva nu :)

Ni får ha det så bra, så hörs vi sen.
Förresten, tack för alla kommentarer! Det flyter på bra.. men ni kan ännu bättre :D

Bjuder på en fin bild på mig och Saldie ♥

vackert och sant.

"jag värmer mig själv genom tanken när vi myser,
men så fort dom försvinner blir jag själv och fryser."


Hittade detta på en tjejs facebook och var bara tvungen att lägga upp det här, så himla sant är det också.


Dessie makes you dizzy, BAM!


Vad tycker ni om Dessies nya låt? Själv tycker jag väl att den är helt okej, hon har lite B-Röst. Men den kanske kan bli bättre? Vem vet :)


Svar på kommentar

lisa om Gimptips - Ladda ner typsnitt från Dafont:
hej hej kan du hjälpa mig, jag har nämnligen windows 7 de ser inte lika ut när man har tryckt på download ( rutan som kommer upp, som du sa att man skulle trycka på spara och sen ok


Oj, jag har ingen aning. Men jag kollade runt på google.se och hittade en tjej som visar hur man laddar ner textstilar från Dafont.com om man har Windows, det kanske är bättre och kan hjälpa dig?

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INLÄGGET FÖR INFORMATION!

Hoppas det hjälper! Kram :)



Gimptips - Ladda ner typsnitt från Dafont

gimpelimp-tipsen

Nu tänker jag lära er hur man laddar ner texttypsnitt från dafont.com, hoppas du förstår mina instruktioner. Om du inte gör det så kan du slänga in en kommentar om vad du inte förstod. LYCKA TILL!

Update: Jag har Mozilla Firefox, så jag vet inte om det blir exakt samma sak för er om ni t.ex. har Google Chrome eller Internet Explorer, men ni kan ju alltid testa! :)



1. Gå in på dafont.com genom att klicka HÄR!

2. När du har kommit in på rätt hemsida (du ser nog om du har kommit fel) så letar du upp vilken textstil du vill ha i menyn som finns ungefär längst upp. Hemsidan ska se ut såhär:


(klicka på bilden för full storlek)

3. När du har hittat din textstil du vill ladda hem så klickar du på den halvstora "DOWNLOAD" knappen som finns på höger sida av texten, ni ser den

4. När du har klickat på download rutan så ska det komma upp en ruta som ser såhär:

Sen markerar du så att du sparar filen och sen klickar du på OK.

5. Sen går du in på "Hämtade Filer" på själva användaren, våran användare heter "Thord" (min morfars dator) sen klickar jag på "Hämtade Filer".
Där ska du leta efter filen som heter samma namn som textstilen. När du har hittat denså dubbelklickar du på filen och då ska det t.ex. se ut såhär:


6. Då var det klart! Om du har gjort allt detta noga, så kan du testa att gå in på Gimp och se om den finns där du väljer text-stil på vad du har skrivit. :)

Förstod du inte? Kommentera vad du inte förstod så ska jag försöka hjälpa dig! :)



Lärt mig massa nytt!


Jag total HISSAR foto och redigeringsprogrammet Gimp 2.0! Man lär sig massa hela tiden, HÄR har jag lärt mig en hel del. Tjejen som driver bloggen som kallas "HOFH - En underlig och superfinurlig blogg" Grymt!


Sen kanske ni inte tycker om när jag byter header och bakgrund hela tiden, men nu håller jag på och testar massa nya saker i Gimp, så jag kan skriva när jag är helt klar. Så ni inte undrar om jag håller på att bli helt C R A Z Y :S
Jag kan helt enkelt inte bestämma mig, och jag måste alltid testa något nytt :)


ingen rubrik..

Hej "alla" bloggläsare!

Idag har jag varit i Öregrund med mamma, pappa, Fanny, Anton och Tilde. Vi åkte dit vid 11-tiden och kom fram vid 12 kanske. Först satt vi oss ner och åt lunch, favoritmackor!
Sen gick vi runt och kollade på alla båtar.. jag vill ha en båt, en stor och snabb. Sen upptäckte vi en glassbar, så där gick vi in och kom ut med varsin mjukglass i handen med vissa av oss polka-strössel, vissa choklad-topping och vissa ingenting.

Sen gick vi till klipporna och satt oss, härligt att bara kolla ut på havet. Fint'de!
Bredvid klipporna, "på land", så hade dom en stor folkbuss där dom dunkade musik. Sen hoppade en av killarna i havet och skulle bada med ciderflaskan.. haha?
Såg ganska många killar som ställde sig lite överallt och pissade, dom tänkte inte på att det var ett x-antal människor runt omkring.

Aja, härlig dag iaf! Hur har ni haft det på midsommar? :)



Glad Midsommar!

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg innan vi åker bort.

Glad Midsommar på er önskar jag och Saldie! :)




Charles Owen Well..

Någon som säljer en Charles Owen Wellington Classic till billigt pris i storlek 59-60? :)

Tacksam för svar!

Bild på hjälmen:



Lägg en röst, så får ni en länk!

Ni som röstar på mig, kommentera här så får ni en länk till eran blogg :)

http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=250

RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA!

Man kan ju alltid drömma..

Dagens "vill ha-outfit". Skulle passa på Saldie om hon blev lite smalare och smäckrare i kroppen ;)





damn vad tråkigt jag har!

Jag tycker faktiskt att jag har varit hyfsat aktiv idag på bloggen, men nu vet jag inte vad jag ska skriva om.. har ni några förslag?
JAG KAN SKRIVA OM DET NI VILL, VAD SOM HELST, BARA NI SÄGER VAD!
Det behöver inte handla om hästar? Jag driver denna blogg för eran skull, så det blir ju roligare om jag kanske gör ett inlägg om varje sak ni ger förslag om :)
Det ska ju vara kul att läsa en blogg.. inte långtråkigt ;)

KOM MED FÖRSLAG! VAR INTE BLYGA!


I'm a club rocker

Veckans låt!




före och efter

Här kommer före och efter bilder från våran (Min, Alvas, Beccas och Linas) "photo-shoot" i Tisdags.

Dom här före-efter bilderna är fotade av Alva och Redigerade av mig i Gimp.


Dom här före-efter bilderna är fotade av Becca (med Alvas kamera) och redigerade av mig i Gimp.



Från gårdagens solväder till dagens skitväder

Gårdagen: Jag skulle skriva om ridturen från igår. Jag red som sagt ut på Saldie med Erica och hennes ponny Calvin vi red mot "ödetorpet", mycket galopp vart det och det var as-mycket mygg så mina ben ser ju ut som dom gör..
Finns inte så mycket att skriva om ditvägen, det var kul! Men hemvägen ägde.. ojoj..
Vi galopperade på skogsvägen tills bilvägen kom, så måste man rida över den och rida på en grusväg istället för på bilvägen, vill inte riskera att bli påkörd ;)
Men när man rider på den där grusvägen så rider man förbi ett hus där det bor en tant och gubbe, dom är helt psycho. "Surkärringen" som hon har fått som smeknamn var ju såklart ute på gården när vi kom och när hon såg oss så ställde hon sig mitt i vägen och skrek (snarare pratade vädligt högt) att det inte var en ridväg och att vi var tvungna att vända. Men hallå!? Vägen är allmän och om man inte hade fått rida där så skulle det ha stått en skylt typ "Privat område" eller nåt sånt.. Så vi red förbi henne som vanligt och hon blev lite stum.. tystnad.

Haha, dagens bästa.

Dagen: Jag vaknade rätt tidigt av att det slamrade på fönsret.. och såklart så spö-regnar det ute, så jag gick till datan och kollade om det skulle vara hela dagen, såklart så kommer det att regna precis hela dan. Dags att fixa film så man har något att göra idag, eller vad säger ni?
Jag kommer förmodligen att bara sitta vid datorn och tv'n idag, dumma väder!



Nuså!

Nu kommer dom "efterlängtade" bilderna på mig och Saldie!
Jag vet att hon är fet, jag rider inte bra, men ni behöver inte påpeka det eftersom jag redan vet det, tack.


Fotograferna: Alva till vänster och Lina till höger. Vackra, ellerhur? :)








hoppläder<------------------------------------------------vs--------------------------------------------->dressyrläder

Måste bara skriva en sak så ni inte "kritiserar" en viss bild.
Den bilden hon har huvudet rätt upp i luften ser det ut som om jag försöker göra någonting med henne. Men hon gör så efter varje hinder ungefär, och då försöker jag bara dra ner huvudet som en reflex.
Sen de två "hopp-bilderna" här längst ner, jag har endast hoppat Saldie två gånger för tränare innan, inga mer gånger. Den här gången hoppade jag ensam. Men hon älskar det, och man känner att hon verkligen vill. Hon hoppar ju galant när hon väl hoppar!
Dom hoppbilder som visas så är det typ cavaletti-hinder, ni skulle ha sett hur hon hoppade när vi ställde upp 70cm, då fick hon sprutt!


Ett skepp kommer lastat med..

.. jordgubbar och grädde!

Oj.. oj! Kom precis hem från Mormor där vi har firat henne som fyllde år, ärligt talat vet jag inte hur många år hon fyllde, men grattis iaf! :)
Vi åt först sallad, sen blev det fika. Jordgubbar och grädde, mums! Super gott nu när man inte har ätit det på länge, man får absolut inte nöta på jordgubbar och äta det mycket, får då är det inte gott tillslut. Men nu var det gott :)

Jag kom på nyss att jag har glömt att ladda upp bilderna från dagen när Alva och Lina var med till stallet och fotade mig och Saldie. Dom kommer att komma upp efter det här inlägget. Men hon laddade inte upp så många, eftersom alla blev inte så bra. Men ni får ett par stycken! ;)

Nu sitter jag och kollar på söta ponnysar på hastnet, och ridutrustning på olika hästbutiker på nätet. Hittar fina saker som jag tycker om, tills jag kollar på priset och hellre klickar bort och kollar på något annat.. fysatan vad allt ska vara dyrt nuförtiden! Usch, jag vill ha ett par ridbyxor som det står "John Whitaker" på på sidan av låret. Men kommer aldrig få dom, då dom kostar 800kr. Mamma gillar inte att slösa så "mkt" pengar på ett par ridbyxor, när det finns billigare på t.ex. Hööks.

Juste, jag var uppe och red idag också, men jag skriver om det i ett annat inlägg så slipper det här inte bli så långt :)


Svar på kommentar

annii om Regnig söndag:
Asså , jovisst jag läser din blogg , men jag tycker det är sjjuuukt jobbigt att du byter header & bakgrund heeela tiden , så jag kanske slutar läsa din blogg .


SVAR: Asså, jag har sjukt svårt att bestämma mig om vad som är fint och passar och så. Men det är ditt val om du vill läsa min blogg eller inte, inte jag som bestämmer om vad du vill.


Måndag..

Oj oj! Många som vill se mer bilder på mig och Saldie, men vet ni. Hon som fotade kommer att lägga upp alla på facebook imorgon bitti, så ni får se dom någon gång imorgon efter dagen ;)
Hoppas ni inte blir ledsna, men dom kommer upp imorgon iaf.

Idag har jag varit i stallet med Becca, sen cyklade vi hem och mötte Lina och Alva på vägen. Bokstavligt.
Har vart med dom ända tills klockan sju och nu sitter jag här vid datan, vi fick endel härliga sommarbilder på oss, dom kanske kommer upp imorgon tillsammans med hästbilderna :)

Ha det bra, nu ska jag kolla tv o.s.v!


Regnig söndag

Idag har det regnat.. regnat.. regnat.. och åter igen regnat. HELA DAGEN!
Har jag haft tråkigt? Svar: JA. Har endast suttit vid datorn, ätit och kollat på tv. Har även gått ut med min hund som är "nummertvå-nödig" 24/7. Roligt :s

Förresten, igår var jag uppe och red på Saldie. Lina och Alva var med som proffs-fotografer. Dom fick nog till några fina bilder, och jag måste få säga att jag bjuder på mig själv.. väldigt ofta. Först red jag vanligt, lite dressyraktigt. Sen hämtade Lina cavalettistöd och ställde upp ett minihinder som kanske låg på 40-50cm? Sen ville jag testa lite högre, så hon hämtade hinderstöd och ställde upp ett kryss som kanske också låg på 40-50cm från början, sen ställde vi upp ett räcke som först låg på 60cm, och sen höjde vi till 70cm. Hon hoppade klockrent på alla höjder! Men bara jag som måste bli bättre, och sen hon måste bli smalare, den där magen tar i som in i sjutton asså. Det gick inte jätte bra, men inte jätte dåligt heller ;)

Här får ni två bilder som smakprov från igår. Det krävs minst 5 kommentarer för att ni ska få se mer iaf, så kom igen, kommentera era sötkorvar! :D


och ni måste erkänna att jag gör världens snyggaste knoppar! *host*


Till Ebba!

Det här inlägget är riktat mot Ebba enligt headern, så här har du bilder och beskrivning! :)

Här har du några bilder som jag har valt ut, du kan ta vilka du vill;






Där har du några bilder, som sagt, bara att ta vilka du vill använda ;)


Lite förslag till headern, inte så bra. Men kanske får du en bild på hur du kan göra!

• Ett "måste" är att mitt bloggnamn (ebbablomqviist.blogg.se) ska stå med, och under eller nära det så ska det stå en text som lyder: Hästar och fotografi.

• Du kan sätta alla bilder brevid varandra (om du förstår), typ som du hade gjort till den andra Ebba som frågade om du kunde göra en header.

• Eller så kan du sätta bilderna som några bredvid varandra på sidan eller längst ner, och sen nån bild som är utklippt på sidan eller så. Gör vad du tycker ser bäst ut :)

• Nu har jag inga mer förslag, tycker du detta är helt konstiga förslag. Då kan du komma på lite hur du vill, vad du kanske tror ska passa till min bloggdesign jag har nu (utom headern) :)

LYCKA TILL! :D


Guten morgen!

God morgon! Jag vaknade vid ungefär 10.00 och frågade varför mamma inte hade gått till jobbet, och då sa hon "men det är ju lördag".. jag har börjat bli lite halv-konstig på mornarna.

Idag blir det chill till klockan två då vi ska på kalas och "förtidsfira" min kusin Malin, hon fyller år på onsdag, men ville fira idag istället. Hoppas det blir jordgubbar, nu var det alldeles för längesen jag åt det, typ 2 veckor!? PANIK!! :O

Sen efter kalaset så ska jag upp och rida, gjorde det aldrig igår för att jag hade sjukt ont i nacken. Sträckte mig nog när vi hoppade när hon stannade framför ett hinder och jag rycktes fram på hennes hals, men det känns bättre nu. Iaf, idag om Lina och Alva kan så ska dom följa med och fota när jag rider, då får jag hoppas det går bra så dom får fina bilder ;)

Nu ska jag gå och städa rummet, hejdå!


Godnatt!

Ska gå och lägga mig nu, så jag är mer aktiv imorgon. Vi hörs då!
Har inget mer att skriva än godnatt! :)


Måste bara..

Måste bara tacka Janna som fixade min meny! Hon delade den från content, ramade in dom i boxar och skuggade boxarna. Stort tack! :D

Klicka här för att komma till hennes blogg :)


Me want money.

Gud vad jag är i behov av pengar just nu. Det är så mycket jag vill ha och jag faktiskt behöver. Om jag fick så mycket pengar som det behövdes till det jag vill och behöver ha så skulle jag vara nöjd, thats it.

Men då behövs det typ 10.000? och jag tror inte mamma och pappa vill bidra till det.. hehe.

Det jag behöver mest är kläder, och det jag mest vill ha en häst (kommer aldrig att hända förrän jag har råd med en egen), men på andra plats en kamera.. så jag får jobba häcken av mig i sommar och spara pengar och så. Då kommer jag ha en kamera i slutet på sommaren :D
Wiiihooo ^^

Då kommer det här bli en häst och foto-blogg :) För jag lovar att jag kommer ha en kamera i slutet på sommaren, jag lovar!

Nu måste jag städa vidare.. hejdå!


Fin ponni!

Ridpasset igår vart hoppning, och WHOLY-JESUS-KRISUS vad duktig hon var!
Min moster Jenny kom och hjälpte oss som hoppade, det var jag, Kajsa, AC och Johanna. Alla var super duktiga! Kan faktiskt erkänna att jag också var lite duktig.. :)

Vi ställde upp en kombination på långsidan med två galoppsprång emellan, ett kryss som man hoppade som ett snett igenom, om ni fattar, sen ställde vi upp en oxer på andra långsidan.

(nu kommer jag bara skriva om alla hinder vi hoppade smått, orkar inte skriva en hel recension om varje)
Först la vi ut krysset som 3 bommar och travade över dom, det gick bra, men Jenny sa att jag skulle ha mer fart, så jag travade över en andra gång och där var det fart så det gick bra. Sen hoppade vi oxern, och första gången hoppade hon konstigt, men hon kom över. Andra gången vägrade hon, likaså tredje. Men vid fjärde kom vi över, men jag glömmer alltid eftergiften.
Jennys kommentar om mina eftergifter: "Du måste ge henne mer eftergift, annars kommer hon att vägra på alla hinder. Det är nog därför att hon vägrar för att du inte gasar på och ger efter mycket mer, hon blir nog lite sur på dig då. Med mer eftergift så kommer hon att hoppa galant!"
Efter ett tag kom vi över med bra eftergift och ett fint språng, enligt mig på hästryggen :)

Sen skulle vi hoppa krysset uppställt, då skulle vi hoppa i vänster varv med vänster-galopp. Hon lyssnar inte ett skit på när man ska göra vänstergaloppen, hon tar höger istället. Men tillslut så fick vi rätt galopp och efter ett x antal vägringar kom vi över, fint.
Det gick asbra att hoppa kombinationen, men vi fick ta om det två gånger, för att hon ville se ännu bättre eftergift och gasen i botten efter och lite mer gas emellan hindrena.

Sammanfattning av ridpasset: Det gick bra, men det jag måste öva på är att ha mer eftergift, då kommer det att gå bättre. Jag behöver också öva på att gasa mer efter hindrena, helst förbereda lite i luften.

Sen när vi hade tagit in hästarna och vi skulle borsta av dom, så märkte jag att jag hade sjukt ont i nacken. Jag ramlade inte av, men hon stannade en gång så jag åkte fram till halsen med ett ryck. Så jag måste ha sträckt nacken på något sätt. Fyf*n vad ont jag har, kan inte ens röra mig. Men det går över :P

Ha det bra!


Mot oändligheten, och vidare!

Idag har jag bara varit.. nu har jag typ ingen aning om vad jag ska göra i 8 veckor till? Några förslag förutom rida och allt inom "hästar".
Jag vill försöka träffa vänner jag bara har pratat med via internet, ska verkligen försöka va med dom jag kan IRL. Bara att säga till, så kanske vi kan träffas i sommar :)

Har haft skit ont i magen idag, hela dagen. Men nu känner jag mig bättre, och jag ska snart åka upp till stallet och rida. Ska kanske hoppa, om jag får låna en svanskappa av någon uppe i stallet, annars rider jag vanligt. För ponnyn har ingen manke, och då åker sadeln fram 3000mil. Hehe..

Nu ska jag gå ifrån datan, och försöka göra något vettigt.
Jag kan bjuda på dagens låt, älskar Nicki Minaj!




Everywhere i go, the only thing i see is beautiful people.

Tycker att alla ska lyssna på denna låt.
Chris Brown är grym!




AKUT-HJÄÄÄÄÄLP!

Nu behöver jag hjälp med tre saker, AKUT!
Om ni vet någon direktlänk till någon sida (förutom DESIGNADINBLOGG.SE! Där är det virus och skit, inte bra.) så får ni gärna skriva en kommentar om ni vet eller så.

Hur delar man på SIDE och CONTENT?

Hur delar man in Menyn i olika BOXAR?

När man har gjort det, hur SKUGGAR man BOXARNA?

Stort hjärtligt tacksam om ni hjälper mig!!


hon är grym!

En blogg jag har följt ett tag är Filippas blogg.
Hon är en grym bloggdesigner, fotar bra, har en grym klädstil och.. hon är allt!
En se-läsvärdig blogg, tro mig!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HENNES BLOGG!


Svar på Frågestunden

Nu kommer svaren på frågorna ni ställde i frågestunden och jag hoppas ni får rätt svar på era frågor :)


Har du egen häst? Isåfall, vad heter den och vad är det för ras?
Jag älskar hästar! :D
- Nej, jag har ingen egen häst. Men en medryttarhäst har jag. Hon heter Dimmans Esmiralda och kallas Saldie. Har faktiskt ingen aning om vad hon är för ras, men en typisk ponnyras tror jag ;)

Vad är ditt mål med ridningen?

- Jadu, mitt mål är väl att bli så duktig som möjligt. Jag skulle faktiskt vilja bli hopptränare och ha det som en "hobby" på fritiden och ha ett annat jobb som jag kan försörja mig på :P

Funderar du på att skaffa egen häst?
- Jag har alltid velat ha en egen häst. Ända sen jag var "stor" nog att fatta att mamma hade hästar, så var det min största dröm, att få en egen häst. Jag ska såklart skaffa en egen häst när jag har råd att ha en egen som jag betalar.

Hur lång är du?
- Sist jag mätte mig så var jag ungefär 1.74cm lång :P

Hur länge har du ridit?
- Jag kan inte svara exakt, men jag har ungefär ridit i 4år :)

Hur ofta rider du?

- Jag rider varannan vecka en hel vecka, och varannan vecka två dagar på min medryttarponny Saldie :)
Förut så red jag absolut inte lika mycket som nu. Att dela Saldie med Therese är som att ha en egen häst, det är toppen tycker jag!


Roligast att fota är..?

- Djur och natur. Det är ju roligt att fota allt möjligt, men djur och natur är roligast :)

Vad gör du på fritiden mer än rider?
- Jag tillbringar mycket tid vid datan och bloggen, sen är jag ju ganska mycket med mina kompisar och i stallet. Det är lixom min fritid. Inte så speciellt, men ändå ;)

Har du någon idol/förebild?
- Jag har ingen speciell idol eller förebild. Men inom ridsporten så är det nog Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard :)

Har du någon dröm/framtidsplaner? :)
- Jag har ingen speciell dröm, men min dröm är nog att komma så långt inom ridsporten som möjligt. Sen mina framtidsplaner är nog att bli hopptränare och ha ett bra jobb som jag kan försörja mig med. Jag ska skaffa en fin kille och få en fin familj. Det är nog mina framtidsplaner just nu :)

Vad har du för kamera? :)
- Jag har ingen egen kamera. Jag har fotat vissa bilder med min systers kamera, en Nikon D3000 med ett 18-55mm objektiv. Bilderna på mig och Saldie är fotade av Lina med hennes kamera, en Sony A230 och objektiven 18-55mm och Sigma 70-300mm.

Den hästen som du rider på, vad är det för ras?
- Jag har inte en blekaste aning om vad Saldie är för ras. Men som jag skrev längre upp, en typisk ponnyras kanske ;)

Vad har du för program när du gör designer?

- Jag använder mig mest av Gimp 2.0 när jag gör mina designer, men jag använder Picasa 3 ibland också :)

Vad har du för mobil?
- Just nu har jag en liten, gammal och skruttig Nokia då min älskade Sony Ericsson gick sönder, men min Nokia är cool!

Skriv alla dina objektiv och grejor som du har i kameraväskan. :D :)
- Tyvärr har jag inga objektiv eller någon egen kamera, men ni kan se vad bilderna som har kommit upp på bloggen är fotade med för objektiv och kameror på frågan lite högre upp, "Vad har du för kamera?"

Är Saldie din häst? :) Eller är du medryttare på henne? :)
- Saldie är inte min häst, men som du skriver så är jag medryttare på henne :P


Så, nu har jag svarat på de frågor som kom in. Jag hoppas ni fick svaret ni önskade er, annars får ni säga till vad som blev lite tokigt eller fel :)


KATSHING!

Just nu har jag typ inte något intressant att skriva om längre? Jag kanske aldrig har haft det.. hehe :S

Men då kom jag på, ni kanske kan ge förslag på vad man kan skriva om som "lockar" läsare och som folk faktiskt vill läsa om. Nu är ju inte min blogg "världens största", men den är ändå en blogg som kan få lite mer läsare, och då kanske ni vill hjälpa mig lite?
Det är ju faktiskt NI som har fått mig att ha bloggen kvar, och ens startat den :)

Såå.. Kom med massvis med förslag! Inte ett enda förslag kan vara för dåligt, så skriv vad ni har på hjärtat ♥


oh my gosh.

Vaknade precis och kom på att mamma kom in för ungefär 1 timme sedan och sa att jag skulle gå med Anton och Fanny till fritids så dom inte skulle gå själva.. men nu hade dom gått ändå. Det innebär att dom kommer säga ungefär såhär till mamma: "Mamma, Ebba vaknade aldrig och vi gick och väckte henne hela tiden och hon vaknade ändå inte, så vi var tvungna att gå själva"
I självaste laget så kom dom inte ens och sa till att vi skulle gå, inte ens mamma sa vilken tid vi skulle gå? Så det är inte mitt fel :P

Skit samma, nu ska jag iaf äta frukost och borsta tänderna o.s.v. Sen på eftermiddagen ska jag upp till stallet och rida! Hoppas det går bättre än vad det gick igår.. vi två var inte överrens till 100%, men det var mitt fel.

Hoppas ni får en bra dag, så hörs vi igen under dagen!


Finally!

Äntligen!

Nu är jag klar med headern, inte världens bästa eller snyggaste.. men den får duga :P
Jag vill ha photoshop, man kan ju göra grymt mycket snyggare designer där om man lär sig trix och sånt. Nu är det något erbjudande på elgiganten tror jag. Det är om man köper en Sony Vaio dator så får man Photoshop Elements 9.0 på köpet för bara 4.444kr ungefär. Det verkar som ett bra erbjudande, eller vad tycker ni? :)

Nej, nu måste jag gå ifrån datan.. jag känner mig som ett data-freak, fast det är jag nog redan.
Ni får ha det bra! Hejdå :)


Jag fattar inte än..

Jag fattar inte än att det är sommarlov, det känns inte så. Inte alls!

Just nu är det skitväder här hos oss, det är bara 13+, molnigt och regn.. det är nog därför det inte känns som sommarlov än :s Jaja.. det fina vädret kommer iaf tillbaka snart i slutet av veckan, enligt smhi.se :)

Idag ska jag inte göra något vettigt, har inga ideér på vad man kan göra, så jag gör helt enkelt ingenting. Jag ska iaf rida vid fem-tiden, på Saldie såklart. Men jag åker upp vid fyra, halvfem för att ta in henne tidigare så hon hinner torka eftersom hon antagligen är rätt blöt eftersom det har regnat :(
Hoppas det går bättre att rida än igår, jag blev sjukt stolt över henne iaf. Synd att ingen kunde ha fotat eller filmat, det skulle man faktiskt ha velat ha på film. Hon var ju bäst!

Nej, nu ska jag fortsätta på headern, så den kommer upp snart. Ser så fult ut utan. Ni får ha det bäst och fortsätta kommentera :D


Länka ett visst ord i inlägget

Fick en fråga hur man länkar ett ord eller en mening i ett inlägg. Det är busenkelt! Följ bara instruktionerna här nedanför så kan du det på ett smack! ;)

1. Markera ditt ord/mening som du vill länka genom att hålla in vänsterklicks-knappen och dra muspekaren över det du vill länka.


2. När du har gjort det, så ska du klicka på knappen som är bredvid en knapp som det står "HTML" på. Jag har ringat in vilken som du ska klicka på.


3. Om du har gjort rätt, så kommer det upp en liten ruta som ser ut så som på bilden. Då fyller du i själva sökvägen. T.ex. "http://ebbablomqviist.blogg.se/" Glöm inte att skriva HTTP:// i början och sen själva namnet, sen avsluta med ett --> / <-- som jag har gjort på exemplet.


4. Sen får du välja om man vill att den hemsida man klickar upp ska komma upp i en ny ruta/flik, eller om den ska komma upp där man är. Dvs, "ersätta" den hemsida man är inne på. Om ni fattar :)


5. Om ni har gjort rätt, så ska allt detta funka. Har ni gjort fel, så testa igen, annars får ni säga till vad ni inte fattar. LYCKA TILL!


In i satans vad fin hon är!

Jag åkte upp och red i ridhuset idag, på Saldie såklart. Det spöregnade och hon hade rullat sig i sanden i hagen.. lermonster nummer ett? Men hon var nog riktigt sugen på att komma in i "värmen" då det var lite kyligt ute. Hennes hag-kompis Celine går alltid och skriker när man tar in henne, och hur dom pratar. Trumhinnan spräcks ju för sjutton.

Till ridpasset. Jag började med att skritta fram en stund, 5-10minuter ungefär. Jag kände redan då att hon var mjuk och lyssnade bra på skänkeln och handen. Jag började ta tyglarna och red på en volt. Jag ställde henne i hörnen, och hon lyssnade bra på det. Sen red jag på rakt spår med halvlånga tyglar, tillräckligt långa för att ha kontakt med henne i munnen. Jag tänkte då medans jag skrittade på i rakt spår att jag skulle ha tårna framåt och hälarna ner, likaså med tummarna, dom skulle peka uppåt eller vad man säger :)

Sen började jag att trava som ett kryss över ridhuset, först kortsida i kort trav, sen snett igenom ökad trav, kortsida kort trav, snett igenom ökad trav o.s.v. Det gick bra och hon lyssnade bra där också!
Sen tappade jag mitt spö (klantarsle) så jag fick hoppa av och ta upp det, och när man ska sitta upp på Saldie så backar hon alltid och snurrar runt. Då tänkte jag, ja då får vi väl ta och försöka göra så att hon inte krånglar. Så efter ett tag insåg hon väl att den där piskan var riktigt irriterande när den slog försiktigta minislag på andra sidan, så hon stod tillslut still med hennes rumpa och jag kunde hoppa upp när hon stod still. Ett problem nästan avklarat!

Sen efter en stunds travande i olika ridvägar i ökad-kort trav, så samlade jag henne och tog galopp. Hon är grundligt omöjlig att få i form där, men jag övar. Så gott och mycket jag kan. På slutet så fick jag henne i form typ.. 3-4 galoppsteg (x En bra början iaf! ;)

Sen när jag skrittade av henne, så råkade min piska såklart nudda en av hinderbommarna och då lät det JÄTTEHÖGT, såklart skitläskigt! Då skuttade hon iväg, men sen red vi tillbaka och efter en stund så kunde jag slå ganska hårt så det lät rätt högt och hon brydde sig inte. Bästaste!
Sen fick hon skritta av en stund till, sen när jag borstade av henne och så, då fick hon en morot.. gullponni :D

Det bästa ridpasset hittills! :D


Grundligt klar!

Så! Nu är jag, som rubriken talar, grundligt klar!
Wiihoo! Jag har fått inspiration från många olika bloggar. Många tjejer som är duktiga med bloggdesigner :)

Nu återstår bara massa små-saker och en header, om någon vet så skulle jag vilja veta hur man gör en footer?

Skulle vara gulligt om ni kanske kan länka till någons inlägg, eller om ni själva kanske kan. Kontakta mig via min blogg-mail eller här på bloggen genom att skriva en kommentar :)

Kram!

Har kollat runt på mån..

Nu har jag kollat runt på många olika bloggar, och fått mycket inspiration om design o.s.v.
Så, nu ska jag försöka sätta mig och göra en helt egen design. Ni får se resultatet när jag skriver att det är klart :)

Hoppas ni kanske kan ge mig lite tips på bloggar som ger ut olika "design-tips". Behöver ännu mer inspiration!


Stenbrottet med hästarna?

Jag, Kajsa och AC kanske ska rida till stenbrottet och bada med hästarna senare om vädret tillåter. Annars blir det en vanligt ridtur :)
Då ska det bli kul, hoppas att Saldie inte hatar vatten och inte kan bada. Men hon står ju blixt stilla och är snäll som ett lamm om man duschar henne, så att bada borde inte vara nema problema!

Just nu är det lite halv-blåsigt och lite sol och mer moln. Men det skulle bli finare till kvällen stod det på SMHI.se, så vi får hoppas att dom har rätt och inte ljuger ;) Men molnen rör sig snabbt förbi, så det kommer nog att bli fint snart.

Ni får ha det bra! Mitt sommarlov har varit bäst hittills, men det kommer bli ännu bättre.. det vet jag! :D


Ny header.

Vad tycks om den nya headern? Jag gjorde en liten snabb sådär.. eftersom den andra var sjukligt tråkigt! Det kanske den här också är, men då inte lika :)

Förresten.. måste få berätta en sak. När jag precis nyss skulle logga in på mitt Youtube-konto så kom detta upp:


Tyvärr, något gick fel.

Vi har skickat ut ett team välutbildade apor som kommer att lösa problemet.
If you see them, show them this information:


(informationen var en jävla massa siffror och bokstäver)

Har detta hänt er någon gång? Isf, så borde ni lämna in eran dator eller kolla den, för den kanske har fått virus (n)


dedär med rubriker, ja..

Jag kommer inte på en lämplig rubrik, så det fick bli vad det blev.

Kom precis hem från stallet, som vanligt då. Jag red på Saldie en stund, motionerade henne barbacka på banan med lite trav och skritt i olika ridvägar som volter, volt tillbaka, snett igenom, rätt igenom, halvt igenom o.s.v.
Hon var riktigt duktig, och i slutet kunde hon gå i form med rätt långa tyglar.. besta hest!
Ridpasset gick bra, men jag red ju inte så lång tid, då det är så varmt och hon hoppade i förrgår och red hårt igår. Men det gick bra ändå! :)

Imorgon ska jag, AC och Kajsa ut till Stenbrottet och bada med hästarna.. det ska bli rooligt :D

Nu ska jag bläddra vidare på tv-dosan och se om det finns något bra att kolla på. Vi hörs!


Bada bada, rida rida!

Nu ska jag dra ner till badet med Emma och Ida!

Sen ska jag åka och rida senare mot eftermiddagen/kvällen, eftersom det är sjukligt varmt så det är synd om hästen att arbeta då.. :)

Ni får nöja er med "hopptränings" inlägget och det här korta inlägget, för nu måste jag ruscha.. hejdå!


Hoppträning Saldie 9/6 2011

Fick en fråga av Lina om jag kunde skriva om hur det gick på hoppträningen, klart jag kan det! Här kommer det :)



Det gick ganska bra.

Först skulle vi hoppa ett räcke och en oxer med ett mellanrum mellan hindrena på ca 25m. I höger varv med räcket först, så gick det inte så bra. Jag glömde att driva mellan hindrena och det blev stopp flera gånger, men tillslut kom jag över med ett lagom många galoppsprång och en bra drivning. I vänster varv med oxern först så gick det bättre, hon lyssnade mer, men jag glömde att driva mellan hindrena.. igen. Men som sagt, samma här så gick det bättre tillslut.

När alla hade fått fina språng på oxern och räcket med 25m mellanrum, så skulle vi hoppa två oxrar med ca 24m mellanrum i böjd båge. Där gick det inte så bra att hoppa den första oxren, men den andra gick bättre.
När vi hade hoppat dom så gick vi över till en kombination på ett räcke och en oxer, det gick väl likadant som dom andra. Hon gick fint över räcket, men oxern var ju sååå läskig så den var hon tvungen att stanna på. Men vi kom över fint tillslut :)

Till sist så hoppade vi en trippelbarr, jag fick typ 5 stopp tills jag kom över.. den lilla rackarponnyn!
När jag kom över med ett fint språng, så skulle vi hoppa en liten bana. Men eftersom Saldie var dö-trött så fick jag hoppa en mindre bana.

Sadeln var ett stort problem också, hade jag haft en annan sadel eller en svanskappa så hade det nog gått bättre, eftersom då åker inte sadel 300m framåt, utan den sitter kvar där den ska sitta.
Den åkte lixom fram 3 ggr, så jag fick hoppa av. Man kommer lixom ur koncentrationen då, men jag ska inte skylla på sadeln, men den var ett problem lixom :)
Hästen har ju ingen manke heller, så det är ganska svårt att hitta den rätta sadeln till henne också.

Niklas sa att det jag behövde öva mest på, det var att innan hindrena måste jag luta mig mer bakåt och driva mer. Då ska det gå bättre.

Vi får öva! :D


Hoppträning?

Fick en förfrågan om att vara med på hoppträning kl 19.00 idag. Klart jag vill de, men min plånbok vill nog inte :(
Men jag vill och ska vara med, på ett eller annat sätt!
Kanske kan få ut min månadspeng i förväg, kanske inte. Men jag ska, så jag får fixare sj.

Förresten, glöm inte att skriva frågor i min frågestund. Hihi, fråga massor nudå!

Kan inte skriva mer, har typ inget att berätta. Tappat bloggsuget lite.. men jag lovar att uppdatera så mkt som möjligt. Jag lovar också att inte lägga ner bloggen :)


Sammanfattning av veckan och planering för veckan.

Sammanfattning av veckan:

Måndag:
Ledig dag, ingen skola alltså! Häärligt vare ja. Jag var i stan med Agnes och köpte ett Linne, coolt Linne! Vi hade kul förutom all tid som gick åt att vänta ;)

Tisdag: Jag var i skolan till klockan halv tre, då vi slutade. Dagen var chill, inget plugg eller så.. bara sitta och vänta på att sluta skoldagen. På tyskan pratade vi om Lemmeltåg.. fett coolt att se såna! Vet ni inte vad det är? Sök på google.se smartass.

Onsdag (idag): Jag har varit i skolan till klockan halv tre (idag igen) och vi hade det chill idag igen, vi städae ur skåpen och jag höll på att kasta en uppsats som skulle in idag.. smart där ebba (y)
Efter skolan drog Lina, Jag, Becca och Alva till badet och badade. Vi hade det bäst.. men jag gillar inte att jag inte kan hoppa från 3:an och 1:an eller från kanten utan att jag måste hålla för näsan, får kallsup var tredje sekund annars. Sluta mobbas! (x


Planering för veckan:

Torsdag: Klassens dag idag, vi ska bada och käka pizza.. så jeevla göött! Sen efter vet jag inte vad jag ska göra, bada kanske? Vi får se vad mina vackra vänner bjuder på (:

Fredag: SKOLAVSLUTNING! Såå Feeett med SOOOFT!! Efter avslutningen blire väl glass och jordgubbar!
Vi är förresten fria typ 2 månader framöver, sen börjar vi åttan.. inte så soft då heller.

Lördag: Ingen aning om vad jag ska göra, men jag ska rida och ta hand om Saldie, det vet jag! Hoppas det går bra, för hon är ju världens snällaste :D

Söndag: Samma här, rida och ta hand om Saldie. Annat vet jag inte, men jag får väl ta det som det kommer :)


Jag ville inte veta, men visste ni att..

.. Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.


.. Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till exempel genom att ta i dörrhandtag.


.. En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.


.. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.


.. Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.


.. Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.


.. De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten. Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.


.. Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med munherpes från en av gästerna.


.. Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.


.. Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen fastnar på dem.


.. Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten. (häärliigt..)


.. Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.




Hiss och Diss!


• Snart sommarlov! Fett med najs aassåå ♥

• Sommarplågor.. asbra låtar jag har hittat!

• Tessan, hon är bäst!

• Mina kompisar, fett med fina dom är aassåå!

• Jordgubbar och Gammaldags vaniljglass, bra kombination där ;)

• Solbränna! Nu är jag brun, bara lite kvar.. ^^

• Typ inga kommentareeer.. ni får ta och kommentera mer! Mycket roligare att blogga då ;)

• Sämre statistik, men den kan bli bättre :D

• När man blir solbränd.. inge kul dedär.. prova inte! Rekommenderar solkräm (y)

• Mini-mini-minibloggare som tror dom är något, och tror dom är ungefär likadana som t.ex. Kissie, Dressyrmupparna, osv. Jag kanske hör till den kategorin.. nejrå ;)

• Spöken, dom är läskiga. Inge kul o vara ensam hemma, då kommer dom!


Lite mer bilder på mig & Saldie!

Nu kommer lite mer bilder från mitt ridpass barbacka, alla bilder är fotade av Lina. Strängt kopieringsförbud! :)










Snygg cheey!




Inne i ridhuset gick det mycket bättre att rida, men sämre att fota. Därav bildkvalitén.









Så, det var dom bilderna. Men jag har en liten fråga till er läsare som rider, den lyder såhär..

Brukar ni tänka "Tårna framåt, hälarna ner" när ni rider barbacka? Själv tycker jag att det är sjukt svårt att rida med tårna framåt och hälarna ner barbacka, utan stigbyglar. Men vill gärna höra eran åsikt.


Hejsan hoppsan Lillebror!

Oj oj.. nu har jag inte uppdaterat på EN HEL DAG! Men jag har haft lite fullt upp.. gått i skolan, badat, varit med kompisar o.s.v. :)

Nu under sommarlovet kommer bloggen ligga lite lägre, lite mindre uppdatering o.s.v. Anledningen till detta är att jag kommer att ha så fullt upp att leva livet tills höstterminen, lovar att hålla den på benen, men lite mindre inlägg kanske :)

Idag har jag stekt på badet, blivit lite brunare och haft de kul som sjutton! Tack för dagen Johanna, Becca, Lina, Alva och Josse. Förresten, tack för pengarna förresten Jusefiiiinee! 50 spänn bara sådär.. thx ♥

Nu ska jag fixa Linas bloggdesign, hejdå ♥


Hata bussar.

Ohyes.. jag hatar busstabellerna! När vi skulle åka till stan så stämde inget, och när vi skulle hem så stämde inget.. IGEN!

Ditvägen/hemvägen: Jag var helt klar och var påväg ner till busshållsplatsen och vänta in bussen kl. 11.15. Jag satt och väntade i en halvtimme och den kom aldrig, så jag smsade till Agnes och sa att vi får ta tåget istället så vi slipper allt krångel. Agnes kom till Ö-hus och vi drog in till stan med kvart-i-tolv tåget.
Vi var inne i stan tills klockan kvart i fem ungefär, sen gick vi till stationen (Jag kan skriva sen vad jag köpte o.s.v.). När vid kom fram till rätt hållplats så satt vi oss ner och väntade på bussen som tydligen skulle komma klockan fem, prick. Men vi väntade.. och väntade.. och väntade i ungefär TVÅ TIMMAR!!? Men ingen buss kom.

När en annan buss kom så frågade vi honom om han visste om buss 814 skulle komma, men den skulle tydligen inte komma.. och där rök mitt tålamod. Vi tog tåget hem istället, och jag svettades som en griiis.

Från och med nu ska jag aldrig åka buss om jag inte vet att bussen ska komma. Punkt slut.



Jo, jag köpte en söt bikini från stadium. En blårandig med matchande bikinitrosor till.
Sen så köpte jag ett "pösigt" linne från New Yorker, det står I ♥ DOWN TOWN på de, sweet. Det stod mellan linnet och en t-shirt med USAs flagga på, men linnet var billigare så det fick följa med mig hem :)
Plånboken blev lite glad iaf.


Imorgon (och på onsdag) så ska jag rida Saldie, ska bli kul! Hoppas jag kan hoppa lite hinder.. vi får se vad som händer ;)

Nu ska jag dra, hejdå ♥


In till uppsala..

Idag ska jag och Agnes åka in till Uppsala. För just nu är jag i lite behov av en ny bikini, min nuvarande har blivit för liten o.s.v. Vi ska åka buss in, och det betyder att jag måste åka buss själv från Örbyhus till Vendel.. LÄSKIGT! Hatar att åka buss själv. Men jag måste, då gör jag det ^^ Nu måste jag gå och äta frukost, sen ska jag ta en dusch (: Hejdå! (Förresten, tack för "alla" kommentarer, nu flyter det på bra! Fortsätt så tills vidare så är ni beeest :D)

Veckans låt

Jag är inte efter, men jag börjar gilla låten igen.. passar till sommaren! :D


ehehe..hehe.

Våran musiklärare "Peo" tvekade att slå igång videon på lektionen efter han hade sett Lady GaGa's musikvideo med låten ALEJANDRO. Vi sa att han skulle slå igång den för att den innhåller inget "sexuellt" eller så.. och när vi hade kollat klart så sa han "Låten var ju bra, ni hade rätt" HAH!

Här kan ni kolla, den är inte "äcklig". Den diggar!

Frågestund.. JAO!

Nu är det frågestund, fråga på! Jag vet att ni vill veta saker om mig som ni inte vet, men jag kommer inte svara på frågor som är för privata o.s.v.

Frågestunden avslutas den 10 Juni klockan 20.00. Frågorna publiceras så fort som möjligt :)


Barbacka med en gnutta fotografering.

Hej alla bloggläsare!

Nu kom jag ungefär precis hem från stallet, jag red barbacka idag och tränade lite öppna/sluta och skänkelvikning. Det blev mest skritt och trav, för hon var inte så sugen på att galoppera, inte jag heller.. inte barbacka iaf ;)
Lina följde med och fotade lite, blev inte så många och fina bilder pga vädret, men kanske slänger upp de flesta iaf för att ni inte ska bli för uttråkade med bara text.

Jag red först ute i paddocken, men hon var lite tittig och spänd så jag testade att gå in i ridhuset istället. Där var hon mycket mjukare och lyssnade mer, så jag red inne istället. Hon gick fint i både öppna/sluta och skänkelvikningarna var hon inte helt hundra på, men det var mitt fel, för jag var för spänd och inte fokuserad till 100%. Men tillslut gick det bra.

Sedan testade jag att gå ut igen för att rida lite mer i paddocken. Hon var fortfarande inte helt hundra och fortfarande spänd. Men jag försökte göra volter och göra så att hon fokuserade på annat, men hon var tittig hela tiden.
Efter ett tag vart hon mjukare och lyssnade mer, men det var inte 100% än.

När jag skulle testa att galoppera så gick det inte.. hon vart bara sur och slängde med huvudet. Jag kunde ju inte rida med martingal eftersom jag red barbacka, men det gick bra ändå. Jag fick ett par bra galoppsteg, sen gav jag upp.

Det är några som har sagt att jag rider henne fint och att det ser bra ut när vi rider runt. Det är verkligen kul att höra, då jag inte har ridit henne så mycket än, men jag känner redan att hon har lite tillit till mig ändå!
Det värmer att höra dom fina komplimangera! :D

Jag tänker klämma in en bild för att inlägget inte ska bli tråkigt, det får bli en bild från förra fotograferingen. En fin bild tycker jag :)




Kvällsridtur i solsken

Kom precis hem från en härlig ridtur med AC och Erica i sommarsolen. Vi red ut i ungefär en timme genom skogen och galopperade mycket, så himla härligt! Mycket mygg var det också.. har skapligt många myggbett nu. Hehe..

Nu ska jag gå och duscha, sen äta något innan jag går och lägger mig. Är skapligt hungrig nu, och jag blir alltid det efter jag har ridit.

Imorgon blir det varmt (ca 26+) så jag kanske åker och rider, men då kan jag rida barbacka istället för då kan jag ha mjukisbyxor istället för ridbyxor.. alldeles för varmt med de nu!

Aja, goodnaaatt :)


Glassar iväg..

Nu ska jag byta om och gå ner till badet, Becca och jag (maybe Agnes) ska bada lite och keka glass.. are e gött!

Ikväll ska jag rida, nån som vill rida ut? Inte kul och rida ut ensam.. (:

Kort inlägg.. men jag måste HURRY UP! Hejdå! ♥


Bilder från ridpasset!

Här kommer lite bilder från ridpasset. Jag vet att jag inte har hälarna ner, tummarna upp eller tårna framåt jämt.. men jag jobbar på det så ni behöver inte ge kritik på de, tack!

Bilderna är inte i ordning!











(sen kan man ju vilja göra lite som man själv vill.. xd)





(sen fick Lina också vara med på bild!)






Det fick bli dom bilderna, som sagt, bad kritik på bilderna får ni faktiskt inte ge, för jag vet att jag inte rider super bra. Hoppas ni kommenterar nu! Tack :D


Rida, rida och ännu mer rida.

Kajsa hjälpte mig igår när jag skulle rida, det gick faktiskt bra efter en stund. Men när hon skulle gå så fortsatte jag att rida litie och då gick det ännu bättre! Jag kunde ställa henne i hörnen, ökad trav och fin galopp. Tror jag iaf.. enligt mig gick det super bra! :D

Jag ska rida idag också, idag ska Lina med och fota så bered er på en bildbomb på dom finare bilder.. dom som blir konstiga och så slipper ni :)

Hoppas hon blir lika fin idag som igår. Fast, jag kan ju inte säga att jag är duktig på att rida, men jag kan inte heller säga att jag är dålig.

Själv tycker jag att det är bra med stränga lärare, då lär jag mig mer än vanligt. Jag kan ju bli ganska irriterad också, men det blir väl alla? Eller har jag fel? :)

Hade bra, nu ska jag städa färdigt, prata med Kajsa och byta om och fara till stallet :)


Make a change..


Lillkillen är söt men den större är väl snyggare? Haha, norska pojkar.


RSS 2.0