Designtips - Genomskinlig ram bakom bloggen

Tänkte dela med mig om hur man får en genomskinlig ram bakom bloggen, som den HÄR bloggen har.


1. Skapa en bild i Photoshop/Gimp som är 200x200px. Klicka sedan på OK.


2. När bilden kommer upp så är den hel vit, låt den vara det. Sen så ska du ändra på opaciteten, du väljer helt själv hur genomskinlig bilden ska vara, men mellan 40 och 50 brukar bli bra.


3. Nu när du ska spara bilden så skriver du vad bilden ska heta sen avslutar du med .png. Det är viktigt att du sparar bilden som .png och inte (!!) .jpg, annars blir inte bilden genomskinlig.


4. Nu ska du ladda upp bilden på bloggen, gå in på "Skapa" och sen "Bild". Sen ska du välja 200px i bredd på bilden.


5. Nu när bilden har laddats upp så klickar du där bilderna brukar komma upp så kommer bilden att komma upp.
När bilden har kommit upp så ska du kopiera bildadressen som dyker upp i adressfältet!


6. När du har kopierat bildadressen så går du in på "Design" och sen "Redigera Stilmall".
När du har kommit in på stilmallen så kollar du efter stycket #wrapper som ligger högt upp i stilmallen. (Om du inte hittar stycket så kan du klicka ctrl+f så kan du bara söka på det) Precis under #wrapper så ska du lägga in den här koden --> background: url ( bildadressen här ); och ta bort den här koden --> background-color: #FFFFFF; KOLLA BILDEN HUR JAG HAR GJORT!
Där det står "bildadressen här" så ska du lägga in bildens bildadress som du kopierade.



7. Nu är du klar och om det har gått rätt så ska det se ut såhär! (visar en liten del av bloggen)




Hoppas ni förstod mina instruktioner, undrar ni över något så släng iväg en kommentar så ska jag försöka hjälpa er!



Kommentarer
Postat av: sandra

Bra tips!

2012-05-14 @ 06:47:13
URL: http://atilio.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad använder du dig av för grundmall? För jag har inte så att wrapper grejen ser lika dan ut:/

2012-06-13 @ 12:38:41
URL: http://tolta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0